Güneş enerjisi ile TV çalıştırabilir miyim ve maliyeti ne olur?

Şuanda güneş panellerinin fiyatları çok pahalı olduğu için hobi amaçlı veya elektriğin götürülemediği yerlerde kullanılması mantıklı. Tasarruf amacıyla kullanmak istiyorsan 10 yıl üzeri kullanırsan kendisini ancak amorti ediyor.
 
Bak kerdeş çok kolay degil önce likle televizyonun voltuna göre bir tane güneş paneli alıcaksın ve sonra onu akımlarını eşitliceksin buda zor ya televizyonun içine mudahale edeceksin yani zor fakat para ve zaman la olur para olarakta 1000TL ye yaparsın
 
Tv eski tip ise çok enerji harcar onun için başka bir şey gerekir ama en basiti led lv ise tv nin trafosunu söküp gereken voltajı vermen gerekir ama tv nin çekeceği akımı bulup ona göre üreteci ayarlaman lazım mesela aküleri paralel bağlamak akım kazancı sağlar. Aküler için ise akünün gerilimine uygun güneş paneli seçmen lazım ve de belirli bir akımı verebilmesi gerekir panellerin yoksa şarjı çok uzun sürer. Kısaca böyle.
 
Merhaba.
Böyle bir şeyin maliyeti bana ne olur?
Öncelikle TV'niz yok ise LED ve en düşük elektrik tüketimine sahip bir TV almanız çok iyi olacaktır. Kaldı ki güneş enerjisi ile hemen hemen her şeyi çalıştırabilirsiniz. Baştan belirteyim elektriğin olduğu yerlerde solar sistemler her zaman pahalıdır. Fakat kendini bir iki yıl içerisinde ödemektedir. Gerekli güç tüketimini hesaplamış iseniz 7/24 yetecek bir sistem için fiyat verebilirim. Tüm şehirlere servisimiz var.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı