Güneşten gelen ışınlar geçmişten mi geliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ichimaru

Hectopat
Katılım
14 Ağustos 2016
Mesajlar
423
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar Einstein'a göre ışık hızına çıkılabilirse zamanda yolculuk yapabilir. Buna göre Güneş'ten gelen ışık ışınları da Dünya'ya ışık hızı ile geldiğine göre Güneş'ten gelen ışık ışınları geçmiş ya da gelecekten mi geliyor Dünyamıza?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Işık yılı gibi mesafeler göz önüne alındığında; evet, semada parlayan herhangi bir yıldız belki de sönmüş olabilir. Güneş ile ilgili bir fikrim yok fakat... Bu tür fizik disiplinleri Teorik Fizik alanı olduğu için yüzeysel konuşmalar sadece varsayım olarak kalır. Ta ki deneyecek teknoloji gelişinceye dek.
 
Günes su an yok olursa sekiz dakika sonra haberimiz olur, yani 8 isik yili falan diye hatirliyorum.
Yaniliyor olabilirim de... :)
 
Günes su an yok olursa sekiz dakika sonra haberimiz olur, yani 8 isik yili falan diye hatirliyorum.
Yaniliyor olabilirim de... :)
Engin hocam güneşten çıkan ışın dünyaya 8 dakikada ulaşıyor kısmı doğru fakat bunun 8 ışık yılı yaptığı bölümü yanlış.

Işık yılı, ışık ışınının bir yılda uzayda aldığı mesafeye denir. Bu sürenin yanında ise 8 dakika çok komik bir rakam olarak kalıyor. Aklınızda olsun diye söyledim. :)
 
Hayır. Bu söylediğin şuna benziyor; otobüs geç geldiği zaman gelecekten mi gelmiş oluyor? Sen güneşle ayni boyutta yer alıyorsun. İnsan gibi bir varlık için zaman soyut bir kavramdır. Ölçemezsin, etkileşemezsin, tutamazsın. Sadece gözlemleyebilirsin.
 
Hortlatıyorum kusura bakmayın. :) Güneş ışınları ışığın boşluktaki hızı alınarak hesaplanınca 8 dakika içinde fünyaya geliyor. Bu gördüğümüz güneşin aslında 8 dk önceki hali demek oluyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı