Hali hazırdaki boy ve kilonu bilmiyorum. İnternette günlük kalori ihtiyacı hesaplayan cetveller var hemen her sitede. Boy kilo yaş cinsiyet ve hareketlilik durumunu yazdığın zaman aşağı yukarı günlük kalori ihtiyacını yazar. Burada çıkan sonuç senin hali hazırdaki kilonu koruman için gereken kaloridir. Buna göre kalori hesabı yaparak günlük normalde 500 ila maksimum 1000 kalori açığı oluşturacak şekilde beslenirsen kilo vermeye başlarsın. Ki 1000'i pek tavsiye etmem. Anca obezite durumlarında olabilir bu. Sonra kalori hesaplayarak yemeye başlarsın. Izgara et çoban salata çorba cacık çok az yağlı sebze yemekleri vs. Ki o yağ da zeytinyağı olmalı. Günde iki veya 3 öğün yemelisin. Ve protein almalısın yoksa kasların hızla erir yüzün gözün sarkar. Örneğin boyun 175 kilon da 100 diyelim. Ve günlük kalori ihtiyacın 2500 olsun çıkan sonuca göre. Hızlı bir diyette günlük 1500'e kadar düşebilirsin en fazla. 1 kilo yağ 7000 kaloriye eşdeğerdir. Günlük aldığın ortalamak kalorinin 1000'er kalori eksiğini alırsan her gün. Haftada 1 kilo verirsin. İlk 15 gün vücudun hızla ödem atar. Sahte bir kilo verme yaşarsın. 15. günden sonra yağ hücreleri eriyip gitmeye başlar. Dengeli beslenmelisin diyet boyunca. Kilo vereceğim diyerek sadece çorba veya sade salatayla olmaz. Kan değerlerin dibe vurur çok ciddi sonuçlar ortaya çıkabilir. Sadece çorba içerek diyet yaparken ölen tiyatro sanatçısı var. Kalori ihtiyacını 3'e bölüp veya 2'ye. Bu kalori hesabına göre yemeklerini tartarak vs hesaplayarak yiyebilirsin. Tavuk ızgara çoban salata. Cacık. Öğün başına 1'er ince dilim ekmek. İşte kalorisine göre yumurta peynir vs yemelisin. Yağı veya karbonhidratı tamamen kesemezsin... Hepsinin ayrı bir görevi var vücutta. Yalnız abur cubur paketli her şey kızartmalar kekler börek poğaça cips vs bunları unut. Pilavı da. Brokoli lahana vs bunlar çok düşük kalorilidir mesela ama liflidir de. Kapuska yapabilirsin haşlanmış brokoli ile salata yapabilirsin gibi gibi. Karnın doymuyorsa çorba ile desteklersin. Vücuduna çeşitli mineraller girecek şekilde bir kompozisyon hazırlarsın gün içinde. Ama yukarıda yazdığım şeyler genellikle sık sık sorfranda olacaktır. Atıyorum 2 ızgara köfte. 1 kase cacık. 1 tabak çoban salata. Domatesinden salatalığına dereotuna yeşil biberine soğanına maruluna kadar bir salata. Cacığın yerine çorba koyarsın. 1 köfte ve yanınma minik bir beyaz peynir mesela. Veya bu ikisinin yerine ızgara tavuk bonfile gibi. Değiştire değiştire. Salata yerine haşlanmış brokoli ve haşlanmış havuç sarımsak limon ve zeytinyağından oluşan salata yaparsın mesela. Diğer öğün yemeğin yanına sebze yemeği koyabilirsin. Yanına yine cacık ve çorba mesela. Şekeri de çıkaracaksın hayatından bu dönemde. Tuzu da azaltacaksın. Örneğin benim boyum 177. Kilom 90 civarıydı. Günlük ihtiyacım 2200 * 2300 gözüküyordu. Ben 1100 kalori diyeti yapıyordum. Ama çeşitli şeyler yediğim için sorun yaşamadan çok seri şekilde kilo verdim. Ama eğer obezite sorunun varsa kafana göre takılmanı pek önermem. Çünkü birden yemeği kesiyorum dersen rahatsızlanabilirsin veya insülin direnci sorunun vardır muhtemelen bunu kıracak tüyoları bir diyetisyenle konuşursan daha doğru olur. 15 20 kilo fazlan varsa ayda 4 kilo civarı vereceğin bir diyet. Yani aylık 4 çarpı 7000 kalori açığı oluşturmak. 30 40 kilo fazlan varsa ayda 6 7 kilo vereceğin tarzda bir kalori azaltma yaparak ilerlemen doğru olur. Ben çok kiloluyum hızlı vereyim günlük ihtiyacım 2600 imiş. Dur ben bunu 1000'e çekeyim dersen sağda solda düşüp bayılırsın. Bir anda film kopar gözlerini hastanede açarsın. Böyle risklere girme sakın. Önce kısa bir araştırma yap. Erkeklerin fit görünümlü kilosu genellikle boylarının son iki hanesi veya bu iki hanenin 5 eksiğine kadardır en fazla. Bundan fazlası da çelimsize girer karga gibi olursun bu sefer. Acele etmeden kaslarını eritmeden ve rahatsızlanmayacağın şekilde tek tip beslenmeden ve vücudunun ihtiyacı olan maddeleri vücuduna alacağın şekilde bir kalori ve beslenme programı yapmanı öneririm. Ve bolca su içmelisin. Salatalarında da mutlaka maydonoz bulundur. Ödem attırır. Zaten sağlam bir diyete başla ilk 10 gün içinde 5 kilo civarı ödem atacaksın öncelikle. Ve diyet yaparken vücudunu izle. Fark etmediğin bir tansiyon veya şeker problemin olabilir. Ciddi baş dönmeleri göz kararmaları falan yaşarsan birkaç şey ye ve kafana göre diyeti bırakıp bir diyetisyenle görüş. Ve son kez tekrarlıyorum. Aşırı kilolu değilsen aylık 4 ila 5 kilo verecek şekilde ve obezite derecesi olmamana rağmen çok kiloluysan da aylık 6 * 7 kilo vereceğin tarzda bir hesaplama yap. Günlük kalori ihtiyacının da yüzde 60 ının altına düşme... Orta düzey kilolu birinin yapacağı diyetle aşırı kilolu birinin yapması gereken diyet arasında ciddi kalori farkları vardır. Benim normalde günlük kalori ihtiyacımı alarak kilo veren obezite rahatsızlığı olan insanlar var. Benim yaptığım diyeti yapmaya kalkarlarsa hastanelik olurl.
Hali hazırdaki boy ve kilonu bilmiyorum. İnternette günlük kalori ihtiyacı hesaplayan cetveller var hemen her sitede. Boy kilo yaş cinsiyet ve hareketlilik durumunu yazdığın zaman aşağı yukarı günlük kalori ihtiyacını yazar. Burada çıkan sonuç senin hali hazırdaki kilonu koruman için gereken kaloridir. Buna göre kalori hesabı yaparak günlük normalde 500 ila maksimum 1000 kalori açığı oluşturacak şekilde beslenirsen kilo vermeye başlarsın. Ki 1000'i pek tavsiye etmem. Anca obezite durumlarında olabilir bu. Sonra kalori hesaplayarak yemeye başlarsın. Izgara et çoban salata çorba cacık çok az yağlı sebze yemekleri vs. Ki o yağ da zeytinyağı olmalı. Günde iki veya 3 öğün yemelisin. Ve protein almalısın yoksa kasların hızla erir yüzün gözün sarkar. Örneğin boyun 175 kilon da 100 diyelim. Ve günlük kalori ihtiyacın 2500 olsun çıkan sonuca göre. Hızlı bir diyette günlük 1500'e kadar düşebilirsin en fazla. 1 kilo yağ 7000 kaloriye eşdeğerdir. Günlük aldığın ortalamak kalorinin 1000'er kalori eksiğini alırsan her gün. Haftada 1 kilo verirsin. İlk 15 gün vücudun hızla ödem atar. Sahte bir kilo verme yaşarsın. 15. günden sonra yağ hücreleri eriyip gitmeye başlar. Dengeli beslenmelisin diyet boyunca. Kilo vereceğim diyerek sadece çorba veya sade salatayla olmaz. Kan değerlerin dibe vurur çok ciddi sonuçlar ortaya çıkabilir. Sadece çorba içerek diyet yaparken ölen tiyatro sanatçısı var. Kalori ihtiyacını 3'e bölüp veya 2'ye. Bu kalori hesabına göre yemeklerini tartarak vs hesaplayarak yiyebilirsin. Tavuk ızgara çoban salata. Cacık. Öğün başına 1'er ince dilim ekmek. İşte kalorisine göre yumurta peynir vs yemelisin. Yağı veya karbonhidratı tamamen kesemezsin... Hepsinin ayrı bir görevi var vücutta. Yalnız abur cubur paketli her şey kızartmalar kekler börek poğaça cips vs bunları unut. Pilavı da. Brokoli lahana vs bunlar çok düşük kalorilidir mesela ama liflidir de. Kapuska yapabilirsin haşlanmış brokoli ile salata yapabilirsin gibi gibi. Karnın doymuyorsa çorba ile desteklersin. Vücuduna çeşitli mineraller girecek şekilde bir kompozisyon hazırlarsın gün içinde. Ama yukarıda yazdığım şeyler genellikle sık sık sorfranda olacaktır. Atıyorum 2 ızgara köfte. 1 kase cacık. 1 tabak çoban salata. Domatesinden salatalığına dereotuna yeşil biberine soğanına maruluna kadar bir salata. Cacığın yerine çorba koyarsın. 1 köfte ve yanınma minik bir beyaz peynir mesela. Veya bu ikisinin yerine ızgara tavuk bonfile gibi. Değiştire değiştire. Salata yerine haşlanmış brokoli ve haşlanmış havuç sarımsak limon ve zeytinyağından oluşan salata yaparsın mesela. Diğer öğün yemeğin yanına sebze yemeği koyabilirsin. Yanına yine cacık ve çorba mesela. Şekeri de çıkaracaksın hayatından bu dönemde. Tuzu da azaltacaksın. Örneğin benim boyum 177. Kilom 90 civarıydı. Günlük ihtiyacım 2200 * 2300 gözüküyordu. Ben 1100 kalori diyeti yapıyordum. Ama çeşitli şeyler yediğim için sorun yaşamadan çok seri şekilde kilo verdim. Ama eğer obezite sorunun varsa kafana göre takılmanı pek önermem. Çünkü birden yemeği kesiyorum dersen rahatsızlanabilirsin veya insülin direnci sorunun vardır muhtemelen bunu kıracak tüyoları bir diyetisyenle konuşursan daha doğru olur. 15 20 kilo fazlan varsa ayda 4 kilo civarı vereceğin bir diyet. Yani aylık 4 çarpı 7000 kalori açığı oluşturmak. 30 40 kilo fazlan varsa ayda 6 7 kilo vereceğin tarzda bir kalori azaltma yaparak ilerlemen doğru olur. Ben çok kiloluyum hızlı vereyim günlük ihtiyacım 2600 imiş. Dur ben bunu 1000'e çekeyim dersen sağda solda düşüp bayılırsın. Bir anda film kopar gözlerini hastanede açarsın. Böyle risklere girme sakın. Önce kısa bir araştırma yap. Erkeklerin fit görünümlü kilosu genellikle boylarının son iki hanesi veya bu iki hanenin 5 eksiğine kadardır en fazla. Bundan fazlası da çelimsize girer karga gibi olursun bu sefer. Acele etmeden kaslarını eritmeden ve rahatsızlanmayacağın şekilde tek tip beslenmeden ve vücudunun ihtiyacı olan maddeleri vücuduna alacağın şekilde bir kalori ve beslenme programı yapmanı öneririm. Ve bolca su içmelisin. Salatalarında da mutlaka maydonoz bulundur. Ödem attırır. Zaten sağlam bir diyete başla ilk 10 gün içinde 5 kilo civarı ödem atacaksın öncelikle. Ve diyet yaparken vücudunu izle. Fark etmediğin bir tansiyon veya şeker problemin olabilir. Ciddi baş dönmeleri göz kararmaları falan yaşarsan birkaç şey ye ve kafana göre diyeti bırakıp bir diyetisyenle görüş. Ve son kez tekrarlıyorum. Aşırı kilolu değilsen aylık 4 ila 5 kilo verecek şekilde ve obezite derecesi olmamana rağmen çok kiloluysan da aylık 6 * 7 kilo vereceğin tarzda bir hesaplama yap. Günlük kalori ihtiyacının da yüzde 60 ının altına düşme... Orta düzey kilolu birinin yapacağı diyetle aşırı kilolu birinin yapması gereken diyet arasında ciddi kalori farkları vardır. Benim normalde günlük kalori ihtiyacımı alarak kilo veren obezite rahatsızlığı olan insanlar var. Benim yaptığım diyeti yapmaya kalkarlarsa hastanelik olurlar.