modklaatu
Picopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Dell Latitude Intel(R) Core(TM) i5-4210U CPU @ 1.70GHz 8GB
Düşmek istediğin kilo kaç .. Genel fizik yapın nasıl ? Yani normal şartlarda kemikli geniş omuzlu iri bir adam mısın veya işte ne bileyim sportif bir vücudun mu var yoksa kaslı olmayan bir vücudun mu var .. Artı madem çok hareketlisin ne tür bir hareket bu ? Ne tür bir spor yapıyorsun veya günlük yaşamdaki hareketlilik mi kastetiğin _? Normal şartlardan kas kütlesi yoğun olan bir fiziğin yoksa senin fit olacağın kilo 78 ila 80 kilodur .. Ama kaslı veya geniş omuzlu falan yapılı bir adamsan minimum 82 ila 85 kilodur fit halin.. Hadi ortalama 80 kilo diyelim düşeceğin kilo ... Yine bir 13-15 kilo vermekten bahsediyoruz demektir.. Seri kilo vermek istiyorsan 2.5 - 3 ayda verirsin o kiloyu .. İlk atacağın 4 - 5 kilo zaten ödem sayma onu .. 10 kilo yağdan vermen lazım .. Ki sporla ve kuvvetli protein alarak yapmadığın diyetlerde nereden baksan 1 ila 2 kilo kastan da kaybedersin .. Neyse girmeyelim oralara.. 10 kilo atman gerekiyor desek.. Ödem atmayla birlikte 13 x 7000 .. 91000 kalori açığı vermen lazım .. bunu 3 aya yani 90 güne bölersek de .. günde 1000 kalori açığı oluşturmalısın günlük kalori ihtiyacından .. şu anki ihtiyacın 2600 desek .. günde 1600 kalorilik bir diyet senin işini görür ve seri şekilde kilo verirsin 3 ay içinde.. Mesela ben kendi yaptığım diyeti söyleyeyim daha önce... Örnek olsun .. Sabah kahvaltısında yarım simit veya yarım açma yiyordum yanına şekersiz çay .. Öğleyin tabakta 1 porsiyon tavuk döner yiyordum.. Yanına domatesi yeşilliği ve tadımlık 3 4 dal patates kızartması .. Akşamleyin de 1 ince dilim ekmek .. 1 köfte.. Yanına 1 tabak çoban salata .. içine limon suyu sirke ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı.. yanına minicik bir beyaz peynir .. ve bunun da yanına bir kase çorba veya cacık ekliyordum .. Bu tip bir menü günde aşağı yukarı 1000 ila 1100 kaloriye denk gelir .. Senin durumunda kahvaltıyı benim gibi geçiştirmek yerine 1 yumurta az yağlı bir dilim beyaz peynir domates salatalık bir dilim ekmek vs şeklinde bir kahvaltı yapabilirsin.. akşamleyin menüyü 1 köfte yerine ızgara 150 gram kadar tavuk göğüs vs yapabilirsin ve menüye minik bir tabak sebze yemeği ekleyebilirsin .. veya er ne ise işte.. Ama mutfak tartısı al veya akşam yemeğinde ben 1 lahmacun 1 ayran yiyordum sen 2 lahmacun 1 ayran yiyebilrsin ..gibi gibi .. kalori hesaplayacaksın oturup eni konu.. Makarna bile yiyebilirsin.. Mesela ben ne yapıyordum.. bir kase yoğurt alıyordum.. Yanına 75 gram makarna haşlıyordum.. yoğurtla karıştırıp üzerine acılı ketçap sıkıp yiyordum.. 0 yağ.. Kalorisi her şeyi belli.. Sen alacağın kaloriye göre gramajı ayarlayabilirsin.. veya yanına bir şey ekleyebilirsin.. GÜnde 1600 kalori alman kafi.. Ama 2 veya 3 öğün yemek ye.. Sıcak günlerde sade soda limon buz içiyordum mesela .. Bol bol su.. Kalori hesabı yapacaksın kısacası ... Yiyeceğin şeyi oturup hesaplayacaksın daha gündüzden ..Öyle işte ara öğünlermiş. 2 kayısı 3 cevizmiş yulaf lapasıymış falan boş işler onlar.. Doğru düzgün çeşitli ye kalori hesabını yap.. Proteini bol al.. Mesela için kıyılırsa al paketli bir hindi füme veya dana jambon .. Onların kalorisi düşüktür.. At ağzına 2 tane bastır açlığını .. Toplasan 50 kalori falandır Veya 3 e mi böldün kalorini günde .. öğün başına 550 kalori desen .. Kahvaltıyı geç yap.. ve Mesela öğleyin otur hesapla 550 kalori kaç gram tavuk yapıyor.. atıyorum 270g gram mı .. yağlı olmayacak şekilde işte yoğurt salça baharat soya sosu vs karıştır eti bula .. Oluklu tavada ızgara yap afiyetle ye vs vs ...Peki internette 2600 ve 2700 kalori gibi gösteriyor 1700 yersem az olur mu