atavratstrat62
Hectopat
Daha fazla
Amd’nin U işlemcilerine kendimi daha yakın hissediyorum g7 ve İntel U işlemcilerinden iyi midir?
Bilmiyorum hocam.Amd’nin U işlemcilerine kendimi daha yakın hissediyorum g7 ve İntel U işlemcilerinden iyi midir?
AMD'nin u işlemcilerine kendimi daha yakın hissediyorum G7 ve Intel'u işlemcilerinden iyi midir?
Evet Amd apu konusunda daha önde. İşlemcide u takılı bir işlemci güzel bir kombinasyon olduğu için favori olarak belirttim. Genelde aynı seviyeyi yakalamak için intel işlemcilerin yanına nvidia mx kartlar koyuyorlar yanılmıyorsam. İntel’in u işlemcileri 3200mhz’i de desteklemiyor bu da sanırım etkili bir avantaj Amd için.AMD'nin grafik kartları Intel'in G7 yazanlarından çok daha iyi oluyor ve tavsiyem HP bakın Amazon'da bazen çok iyi indirim oluyor.
Evet AMD APU konusunda daha önde. İşlemcide u takılı bir işlemci güzel bir kombinasyon olduğu için favori olarak belirttim. Genelde aynı seviyeyi yakalamak için Intel işlemcilerin yanına NVIDIA MX kartlar koyuyorlar yanılmıyorsam. Intel'in u işlemcileri 3200MHz'i de desteklemiyor bu da sanırım etkili bir avantaj AMD için.
Biraz daha baktım gezdim bir kaç model daha gördüm. Casper’lara veda ettim.1.(benim favorim)
2.(Casper kimse önermiyor o yüzden önyargıyla ekliyorum)
3.(günlük bir PC için fazla bence ama yorumları merak ediyorum)
Bu cihaz en kötüsü, AMD 7520U işlemciler Zen2 tabanlı, 4c 8t ama gpuları çok zayıf, 610m diye geçiyor. Alınmaz. RAM değiştirilmesi daha önemli.. (Bu cihazda ram’lar tümleşik lehimli ama lpddr5. Diğerlerinden daha iyi. Fakat upgrade ve bozulma durumunda sıkıntı. Hangisi daha mantıklı? Ram slotu olan mı lehimli mi bilemedim.)
7730u - 5825u bilgisi altın değerinde teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler altında biraz araştırma yaptım haklısınız isim haricinde bir fark yok. 5825u seçenekli daha çok alternatif var.Bu cihaz en kötüsü, AMD 7520U işlemciler Zen2 tabanlı, 4c 8t ama gpuları çok zayıf, 610m diye geçiyor. Alınmaz. RAM değiştirilmesi daha önemli.
7730U denen işlemci, 5825U demek, sadece isim değişmesi haberiniz olsun. Ama bu işlemci güçsüz demek değil, ben şuan kullanıyorum CPU kısmında hem çok verimli hem de güç gerekince güçlü. CPU herhangi bir oyunda çok kısıyor kendini GPU'su kendisine göre düşük diye.
Tam bütçenizi bilemedim ama daha iyi cihazlar bulunabilir, en azından içi kadar dışı, ekranı/kasası güzel olan, yükseltilebilir cihazlar bulunabilir belki. Onun dışında bu HP güzel duruyor.
@Aydoğan BV G7 demek yerine G7 80eu, G7 96eu diyoruz biz.
Her G7 aynı değil, Vega 8 (ryzen 7 işlemcilerin genel gpusu) 96eu ile 80euluk arasında.
Ama bu g7 işlemciler AMD olan alternatiflerine göre fiyatı da göz önüne alırsak zayıf.