Günümüz oyunlarının genel sorunu

Hüseyin42

Megapat
Katılım
21 Şubat 2015
Mesajlar
6.798
Makaleler
15
Çözümler
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Günümüzdeki oyunların bence en büyük sorunu oyunun tek parça grafiklere sahip olmaması. Mesela RDR2'ye bakıyorum yekpare tüm grafikleri eşit seviyede bir oyun diğer güncel oyunlara bakıyorum karakter, silah vs. şeylere grafik kasmışlar belli oluyor ama çevreye bir bakıyorsun karakterin görüntüsüyle alakası yok, aynı olay Forza oyunlarında da var arabanın gerçekten bile daha realist olup çevre grafiğinin PUBG'den hallice olması gibi. Oyun firmaları üşengeçlikten yıllar önce başka oyunda kullandıkları nesneyi yeni yaptığı oyuna ekliyor ya da zaten odak noktası olacak bir nesne değil diye salla pati yapıyor ben oynarken bayağı detaylı inceleyen biriyim böyle bir şey görünce oyunun atmosferinden çıkıyorum direkt. Mesela Far Cry 5'te her üs bölgesinde masada duran bir müzik seti var oyun boyunca defalarca karşılaşıyorsun adamlar gidip 90'larda yaptıkları oyundan eklemişler fotoğraf şeklinde. Yanlış anlaşılmasın iyi grafikten çok kendi içinde tutarlı olmasını seviyorum. Ekran görüntüsündeki oyun Rise of the Tomb Raider grafikleri gayet tutarlı ama sadece bu bölge böyle örnek olsun diye ekledim. PS firmasını da fazla sevmem ama özellikle GoW, Spider-Man, Horizon Zero gibi serileri kendi içinde tutarlı bayağı.

327167735_878669040111446_6711378847741681812_n.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kaynakları verimli kullanmak diye nitelendiriyor yapımcılar bunu. Rockstar'ın GTA Trilogy'de vegetation için GTA V'ten assetler kullanması gibi. Sıfırdan yapmaktansa var olan asset'i kullanırım diyor.
 
Bence günüm oyunların asıl sorunu uzun olması. Artık çıkan tüm AAA oyunlar 40 saatten aşağı bitmiyor.
%100'e zorlarsan dediğin gibi ama dümdüz hikayeden akarsan 10-15 saat geneli. Tabi bazı oyunlar görev için level şartı vs. koşup yan görev yaptırmaya zorluyorlar o sıkıntı. Özellikle Ubisoft.
 
Genel sorun oyun firmalarının paragöz olması ve sürekli açık dünya oyun üretmeleri. Çizgisel oyun açlığı var, eski ve tutulan oyunlara bakın neredeyse hepsi çizgisel ilerleyişte olan oyunlar. Oyun sürelerini uzatmak için açık dünya yapıyorlar ama kendini tekrar eden yapıda oyunlar çıkıp duruyor. Son zamanlarda çizgisel anlamda bu tür oyunlar biraz yükselişe geçti ama geneli hala aynı. Sürekli orayı burayı gez,karakter geliştir, loot yapma tarzında oyunlar çıkıyor. Rockstar games gibi firmalar açık dünya yapsalar bile bu konuda işinin hakkını veriyorlar ama hepsi öyle değil. Bir Farcry serisi kendini sürekli ediyor, son çıkan assasins creed oyunları aynı şekilde. Çünkü çizgisel ilerleyen oyunlarda multiplayer veya online taban ekleyip oyundan para kazanamıyorlar. Bunu call of duty yapabiliyor mesela ama onunda hikaye modları aşırı derece kısa. Ben multiplayer oynamak istemiyorsam 3-4 saatte bitireceğim hikaye modundaki bir oyuna neden 1000 TL vereyim ? Oysaki eski oyunlara bakın, Mafia serileri, Max payne serileri, Bioshock serileri, Eski call of duty serileri, splinter cell serileri , ilk assasins creed serileri, the last of us, god of war, alan wake, spec ops , tomb raider , dead space serisi vesaire daha sayabilirim. Hepsini bir solukta oturup bitirirsiniz.
 
Çok fazla oyun oynamam oyunları da bilmem ama Forza Horizon 4 bahsettiğiniz sorunun en büyük örneğidir belki de. Araca baktığım zaman hiçbir problem yok fakat çevre gerçekten de çok kötü. Ağaçlar, çimenler, özellikle de çimen olmayan toprak alanlarda minecraft doku paketi kullanılmış gibi. Ben de nefret ediyorum bu sorundan. Forza Horizon 5 bu sorunu az buz çözmüş gibi ama optimizasyonu çok sıkıntılı geldi bana. Bir türlü ortasını bulamadılar.
 
Yazı spoıler içerecek haberiniz olsun...

Genel sorun hem paragözlük hem de tekrara düşüp özgün olmamaları. Uzun süredir sürekli remake giriyorum. Hop Steam oyun kaldırıyor remake haberi düşüyor ortaya. Ki bu çok can sıkıcı bırakın orijinal halleri kalsın.

Özellikle Resident Evil için konuşacağım. Resident Evil 7 çıktıktan sonra gelen 2 ve 3'ün Remake'i ve son olarak Resident Evil 8'de Resident Evil 7'de bulunan ögeler kullanıldı (silah seçim yeri, harita vesaire).

2 ve 3 remake'ine bakıldığında o kadar sıkıcı ki. Orijinalde olan çoğu şey değiştirilmiş. Resident Evil 8 içinde şunu söyleyeceğim oyunun ilk fragmanını görür görmez kendi kendime dedim ki bu oyun birçok oyunu barındırıyor. Köy, satıcı, çanta sistemi Resident Evil 4, malikane bariz Resident Evil 1, bazı yaratıklar Wolfenstein'den, tek bir bölümde silent pt. Bulunuyor. Üstelik bu mod olayları aşırı sıkıcı. Çünkü çok sapıkça mod yapılıyor.


Mafia 2 ve 3 kesinlikle remake ihtiyacı yoktu. Cyberbug kesinlikle fiyaskoydu. Vadedilen çoğu ögeler kaldırıldı ve çok hatalıydı. Son olarak GTA üçlemeside tam bir fiyaskoydu. İğrenç yağmur efekti, dansöz gibi dans eden direkler, arabanın içinden araba çıkması gibi hatalar. Ülkemizde çok pahalıya satın alınıp hakkını veremeyen 2 oyun oldu gözümde.

Şimdi Resident Evil 4 remake geliyor. Berbat bir yağmur efekti var göz gözü görmüyor bakalım neler olacak. Oyun sektörü kalitesi bir miktar düşüyor bence. Yeni oyun tanıtımı bile yapılırken kasan bir oyun tanıtımı yapıldı. Sonumuz hayrola.
 

Geri
Yukarı