Günümüzde oyun için 16 vs 32 GB RAM

Hocam konuşmadan önce düşünün gibi küstahça saldırgan tavırlara gerek yok. Ormanda değiliz.

Son nesil bir oyun diyebileceğimiz Microsoft Flight Simulator'un ideal sistem gereksinimlerinde RTX 2080 ve 32 GB RAM istediğini görürsünüz. Yani oyunlar için 32 GB RAM'in lafı geçmeye başlanmış bile.

Bundan 10 yıl önce en baba oyun 3 GB RAM isterken şimdi göründüğü gibi 32 GB isteyebiliyor.
Eğer oyun yapımcıları 16 GB RAM üstüne çıkmaya kalkışmazsa önümüzdeki yıllarda çıkacak olan oyunlar hiç gelişme göstermeden yerinde sayacaktır. 6-7 Yıl önce oyun bilgisayarı için minimum 8 GB RAM olmalı deniyordu. Şuan ise 16 GB deniyor. İleriki yıllarda 32 GB olmayacağının garantisi yok. Gelişen ve boyutu artan oyunlar ister istemez daha yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyacaktır.

Söylediklerinizden 32 GB RAM isteyen oyun oynanmaz o yüzden oyun yapımcıları 32 GB RAM isteyen oyun yapmaya kalkışamaz gibi bir anlam çıkıyor ama bu görüşün geçmişe bakıldığı zaman boş bir görüş olduğu ortaya çıkıyor.
Sizin dediğiniz geçerli olsaydı yıllar içinde oyunların ihtiyaç duydukları ram miktarı hiç artmaz, 4 GB RAM isteyen ve boyutu büyümeyen oyunlar oynamaya devam ediyor olurduk.
10 yıl öncesi ile şimdiyi kıyasladığınız gibi şuan ile geleceği kıyaslasanız keşke.Bu dediğiniz oyun 32 gb bir sistemdede oynanabilir ancak bu öyle oynanması gerektiğini göstermez.Biz önerilen ve gerekli sistem konu altında konuştuk, bütçesi yeten 32 alır yetmeyen 16 alır, oyun içinse 32 gereksiz dedim ve herkeste bu görüştedir.32 GB sırf oyun için almak kusra bakmayın ama ''aç doymam, toksa acıkmam zannedermiş'' deyimine gelmektedir.Bir oyun 32 gb kullanabilirsiniz diye bir açıklama yaptı diye 32 GB geçilmeli diye konuşmak boş bir laftır.Hala günümüzde 2 gb ram ile oynanabilen oyunlarda bulunmaktadır.O zaman bir oyun 64 gibi en iyisi yazdığında hepimiz 64 gb bir sistem toplayalım.Size ''kendi fikrini söylemek'' ne anlama gelir araştırmanızı tavsiye ederim.Ve doğru öneriyi yapmayıda.
 
GTA 6 için yavaştan sistemi upgrade ediyorum, işlemci aldım ekran kartı aldım sırada ram kaldı şuan 16gb bana yetiyor orası ayrı konu ama bundan 5 10 sene sonra yetmeyebilir şimdinin 8gb'ın yerini alabilir o zamanlarda fahiş fiyatlara alacağıma şimdiden almayı tercih ediyorum.
 

Geri
Yukarı