Günümüzde oyunlara bu kadar para verilir mi?

Elein

Centipat
Daha fazla  
Ben oyun almaya ilk olarak 2018-2019 yıllarında, PlayStation 4 aldığımda başladım. O zamanlar yeni çıkan oyunlar 200-300 lira civarındaydı. O dönemde oldukça küçüktüm ve alabileceğim en büyük, en eğlenceli şey oyun olduğu için fiyatları pek umursamıyordum. Fakat şimdi oyunlara 1000-2000 TL vermek bana gerçekten garip geliyor. Bir oyuna en fazla 1300 TL verdim, o da helldivers 2 idi. Ancak onu aldıktan sonra bile içimde "keşke almasaydım." hissi kaldı. Tabii iş işten geçmişti. Şimdi de kingdom come: Deliverance II almak istiyorum fakat 1400 TL olduğu için hala fazla ve garip hissettiriyor. Sizce bu mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gta 6 için olsa değer ama hikayeli oyunları genelde crack yüklerim.

@poyriho, RDR2 desen neyse derdim de örnek verdiğin oyun da Ghost of Thushima. Samuraylı Ubisoft oyunu, aynı neredeyse.

@poyriho, RDR2 desen neyse derdim de örnek verdiğin oyun da Ghost of Thushima. Samuraylı Ubisoft oyunu, aynı neredeyse.
benim favori oyunlarımdan olduğu için ondan örnek verdim yoksa RDR2 de derdim ki o oyunu da seviyorum ama dediğim gibi. hiçbir oyun asla o kadar paraya değmez.

Günümüz ekonomisinde klasik fiyatlar oldu maalesef. Ha ben 1000 liranın üstünde sadece hikaye içeren bir oyuna vermem tabii ki. Ama koşullar onu gerektiriyorsa verilir. Şimdi yeni Mafia oyunu çıkıyor fiyatı 2000 lira. Fakat o oyunun bizim paramızda olması gereken fiyatı yani 500, 600 lirayı geçmemeli çünkü oyun en fazla 10 saat sürecek. Bugün en baba oyun hem uzun oynanış hem de teknik olarak bazı kişiler katılmasa da RDR2'dir. En fazla 1000, 1100 lira verirsin ha o bile çok. Ama yeni çıkan oyunların o kalitede olmamasına rağmen daha fazlasını istiyorsa o fiyat RDR2 için ucuza geliyor.

Mesela şuan en ucuz GTA 5'i Rockstar'ın sitesinden 500 liraya alabiliyoruz. Türü seven o oyunu 500 saatte oynar. Bunun için bedava gibi gelecektir ama GTA 5 en fazla 200 liralık bir oyun.

Seneye GTA 6 çıkıyor. Türü seven benim gibi çılgınlar belki o oyunu 1000 saat oynayacak. E fiyatlar böyleyse 5000 lira verse kimseye koymaz. Ama olması gereken fiyatı 1500 lirayı geçemez.

Günümüz ekonomisinde klasik fiyatlar oldu maalesef. Ha ben 1000 liranın üstünde sadece hikaye içeren bir oyuna vermem tabii ki. Ama koşullar onu gerektiriyorsa verilir. Şimdi yeni Mafia oyunu çıkıyor fiyatı 2000 lira. Fakat o oyunun bizim paramızda olması gereken fiyatı yani 500, 600 lirayı geçmemeli çünkü oyun en fazla 10 saat sürecek. Bugün en baba oyun hem uzun oynanış hem de teknik olarak bazı kişiler katılmasa da RDR2'dir. En fazla 1000, 1100 lira verirsin ha o bile çok. Ama yeni çıkan oyunların o kalitede olmamasına rağmen daha fazlasını istiyorsa o fiyat RDR2 için ucuza geliyor.

Mesela şuan en ucuz GTA 5'i Rockstar'ın sitesinden 500 liraya alabiliyoruz. Türü seven o oyunu 500 saatte oynar. Bunun için bedava gibi gelecektir ama GTA 5 en fazla 200 liralık bir oyun.

Seneye GTA 6 çıkıyor. Türü seven benim gibi çılgınlar belki o oyunu 1000 saat oynayacak. E fiyatlar böyleyse 5000 lira verse kimseye koymaz. Ama olması gereken fiyatı 1500 lirayı geçemez.
Kısmen doğru ama bizim paramız değersiz, ekonomik şartlarımız kötü diye oyunları niye değersizleştirdiniz onu anlamadım.

Kısmen doğru ama bizim paramız değersiz, ekonomik şartlarımız kötü diye oyunları niye değersizleştirdiniz onu anlamadım.
Oyunları değersizleştirmedim. Eskiden ülkede oyunlara çerez parası niyetine bakılırdı. Şimdi çoğu insan düşünerek alıyor. Şimdi Mafia 4'e 50 dolar vermek Amerika'da ki adama koymaz. Ama bize 2000 lira kol gibi girer de çıkar 10 saatlik deneyim. Evet oyun teknik olarak iyi ama 10 saat sürecek bir oyuna ki Mafia kültürünü tam yansıtmıyor bilemeyiz gerçi hikayesini de 500 liranın üstünde verilmez.

Direkt olayı ekonomiye bağladım ben. Fiyatların uçtuğu dönemde normal geliyor koridor oyunlarına 2000 lira vermek. Zaten ekonomiyi değiştiremiyoruz en azından oyun alıyoruz ama hak ettiği fiyatın çokça üstünde ama mecburuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı