Güray Aydın Hypertrophy neden iyi değil?

Evet dediğiniz doğru hocam, bu yüzden literatür bilgisi yüksek, daha profesyonel bir bakış açısına sahip tvgfbf federasyon sertifikalı fitness antrenörü olarak önceki mesajda belirttiğim şekilde bir program çıkarabilirseniz genele hitap edecek şekilde (hareketi isimleriyle vs) forumdaki arkadaşlar, programı olmayan arkadaşlar için Güray Aydın hypertrophyden daha sağlam, eksikleri kapatılmış programa geçebilirler. Hatta programı çıkarttıktan sonra ekstra konu açarsanız daha iyi olur neticede bilgili birinin yazdığı programla diğerleri bir değil.

Hocam Gurayın programı dışında bişey sormak istiyorum çift bölge çalışıyorum siz her şet tukenise gitme demişsiniz ben her şet ağır kilo ile her harekette tükenise giriyorum yanlis mi?

Hocam Gurayın programı dışında bişey sormak istiyorum çift bölge çalışıyorum siz her şet tukenise gitme demişsiniz ben her şet ağır kilo ile her harekette tükenise giriyorum yanlis mi?
Yanlıştan ziyade gereksiz. Cepte 1-2 tekrar bırakmak daha iyi.

Tek problem zaten insanların tükenişe gitmek nedir bilmemesi. Çoğu insanın tükendim dediği nokta aslında RPE 8 falan. Açıklama olarak da kendisi bu şekilde genel kitleye yazılmış bir program olduğu için bu şekilde oluşturduğunu söylemişti diye hatırlıyorum. Teorik olarak %100 doğru yazdıklarınız. Bir harekette gerçekten verimli 2 çalışma seti çıkarabilmek bile her spor yapan kişinin yapabileceği bir şey değil. Bu programı yazılan RIR'e ve set sayılarına göre yaptığımda vücudumda biriken cns yorgunluğunun haddi hesabı yok.

RIR 1-2 yazıyor zaten. Savunmanızdaki 1. maddeyi anlayamadım.

Teşekkürler. Peki, sadece son set mi tükeniş yapılmalı yoksa hiç mi yapılmamalı?

Gerçekten de doğru bir anlatım spor salonuna gelip bir kas başına 4-5 hareket 10-15 set yapanlar var şaka gibi zaten her şeyi geçtim kas başına en fazla 6-8 set yapacaksın bence bu aralığı geçmeye gerek yok mesela burada da güzel anlatılmış;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tükenişe gitmek gereksiz deniliyorda ben her bölgeyi haftada 2 kez +20 set çalıştım yine de 1 yılda büyüdüm anlamadım ağırlıklarda arttı yeri geldi üst üste drop set yaptım ya iyi beslendim ya da vücut alıştı. 1 yılda 73 kilo %12 yağdan %20 yağ 101 kilo oldum. Kardiyo yapsam daha az yağlanırdım sanırım şimdi definasyonla 90’a inip yine clean bulk yapacağım.
omuzum 116cm’den 130cm
kollarım 32’den 40.5cm oldu boyum 188

Dosya Ekleri

• IMG_5173.jpeg
    666,4 KB · Görüntüleme: 118
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…