Gürültü azaltma için ses yalıtım önerisi

Hocam genelde onlar yankı engellemek için kullanılır.

Bu linktekine bakmıştım:
1680705525011.png

Yankıyı azaltırın yanı sıra orta ve yüksek frekans sesi azaltır yazıyor. Konuşma da bu frekanslarda değil mi?

Kapının altını falan iyice hava geçmeyecek şekilde kapatman lazım fakat duvarlardan da ses gelebilir. O gördüğün siyah yumurta gibi kalıplar içerdeki akustiği düzeltmek için, sesi engellemek için kullanılmaz genelde. Onun için yalıtım şart.

Kütüphanede çalışmak en mantıklısı gibi senin için.
Kapının altı sorun değil. Giren çıkan çok yok. Orayı kapatabilirim. Hatta ses yalıtım alırsam kapıdan biraz taşacak şekilde koyarım boşlukları kapatmak için diyordum.

Kütüphane bir seçenek değil maalesef. Teşekkürler.

Zaten ben de yalıtım istiyorum. Yalıtım için ne almam lazım?

Kulaklık veya kulak tıkacı kullanamam. Oturup 1-2 saat çalışmıyorum. Günlük 8-10 saati buluyor. Bu kadar süre boyunca kulaklık veya kulak tıkacı kullanamam aşırı rahatsız eder. Ayrıca kulağım çabuk ağrıma yapıyor. Kulaklık gibi ürünleri 2 saatten fazla takamıyorum.

-
Gördüğüm kadarıyla ses azaltma için keçe veya ses emici köpükler (akustik paneller) var. Bunlardan hangisi daha iyi olur?

Kulağınızın şeklini alan ve varlığını hissetmeyeceginiz ürünler de var. Yine de siz bilirsiniz. Uygun yollu ses yalıtımı yapmak zor. Kapının alt kısmına havlu katlayıp koyabilirsiniz. Halı asmak da mantıklı @Krmdmrz arkadaşın dediği gibi.

İlla evden çalışacam diyorsanız en kesin yöntem evdekilere sessiz olmaları gerektiğini söylemek. Komşular gürültü yapıyorsa siz veya aileniz komşularla bu konuda görüşebilir.

Onun dışında @jai guru deva om arkadaşın dediği gibi kütüphane.

Kulağınızın şeklini alan ve varlığını hissetmeyeceginiz ürünler de var. Yine de siz bilirsiniz. Uygun yollu ses yalıtımı yapmak zor. Kapının alt kısmına havlu katlayıp koyabilirsiniz. Halı asmak da mantıklı @Krmdmrz arkadaşın dediği gibi.

İlla evden çalışacam diyorsanız en kesin yöntem evdekilere sessiz olmaları gerektiğini söylemek. Komşular gürültü yapıyorsa siz veya aileniz komşularla bu konuda görüşebilir.

Onun dışında @jai guru deva om arkadaşın dediği gibi kütüphane.
Dediğim gibi kütüphaneye gidemiyorum maalesef.

Kulağın şeklini alan derken memory foam tıkaçlardan falan bahsediyorsunuz galiba. Uzun süre kulağımda bu tarz şeyleri bekletemiyorum ağrı yapıyor. Zararlı da. Ama çok gürültü olduğu durumlarda kullanmak için alayım. Uygun yollu bir öneriniz var mı?

Bir de böyle bir ürün buldum. Bunu odalarda ses yalıtım için kullanıyorlarmış galiba:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu tarz bir şey nasıl olur?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı