Güvenli ön yükleme sonrası siyah ekran

Eray Eker

Kilopat
Katılım
30 Nisan 2014
Mesajlar
1.465
Makaleler
10
Çözümler
1
Yer
Tekirdağ/Kırklareli/Edirne
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Mekatronik mühendisi
Elimizde MSConfig üzerinden güvenli ön yükleme seçeneği işaretlenmiş ve sonrasında açılmayan bir bilgisayar mevcut. Başka Windows 10 kurulu SSD ile denedim, BIOS sıfırladım, neredeyse tüm bileşenleri söküp taktım, HDMI kablosunu bile değiştirdim ancak ekran sadece siyah ekranda kalıyor.
İşletim sistemi: Windows 10 Home.
Anakart: ASUS Prime X470 PRO.
İşlemci: Ryzen 7 2700X.
Ekran kartı: RX580 8 GB.
RAM: G.Skill trendz 8x2 16 GB.
Monitör: 27" Samsung Curved.

Açma tuşuna basıldığında siyah ekran kalıyor işletim istemi Boot etmiyor, BIOS'a girilemiyor. Tüm fanlar çalışıyor ama ekranda sadece siyah ekran var. Bilgisayarı açmak için ne yapılabilir?
@Ali Güngör @Recep Baltaş @SypeR
 
1616708369332.png


Bu ekran üzerinden ayarlanan "Güvenli Önyükleme" ayarları işletim sisteminin genel başlangıç döngüsünün sürekli olarak belirtilen "Güvenli Mod" profili ile açılmasını sağlar. UEFI BIOS üzerinden ekstra bir etkisi veya düzenleme yetkisi yoktur.

Gelelim sorununuza. Bilgisayarınızın elektrik ile olan bağlantısını kesin ve tüm donanımların elektriğini alın. Ardından BIOS pilinizi de çıkarıp yaklaşık 1 saat kadar bekleyin. Bu sistemde olan tüm kapasitörlerin içerisinde bulunan elektriğin de bitmesini sağlayacaktır. Ardından BIOS pilinizi takıp ve gerekli ise diğer donanımlarınızı da depolama birimleri hariç olmak kaydı ile takıp sistemi çalıştırmayı deneyin.

Eğer BIOS gelirse, F5 ile varsayılan ayarları yükleyip tekrardan BIOS ayar kişiselleştirmelerinizi tamamlayın. Daha sonra sistemi kapatıp, depolama birimlerinizi takın ve sistemi çalıştırmayı deneyin. Eğer BIOS gelmezse burada belirtin. Ona göre alternatif sorunlar için düşünelim.
 
İlk olarak aklımıza gelen sisteme bağlı SSD olmadığında BIOS ekranının geleceğini düşünmekti yalnız çıkarttığımızda ya da başka SSD taktığımızda da görüntü gelmedi.
Gece mesajınız gelene kadar çeşitli denemeler yaptım sonrasında gece dediğiniz gibi pili söküp sabaha kadar bekledim sonrasında bellekleri ve ekran kartını takıp denedim bu süreçte işlemciyi hiç söküp takmadım. Hala siyah ekran devam ediyor.
 
Başka bir işlemci ile deneme şansınız var mı? Tercihen daha yeni nesil bir model?

Denemediğimiz bir şey kalmadı ancak sorunu çözdük, sorun Samsung monitörün aşırı geç devreye girmesi, başka bir ekrana takıp format attık düzelttik. Monitör sistem Boot ettikten hatta Windows açıldıktan sonra ilk görüntüyü veriyor. Nedenini anlayamadık ama farklı kablo ile de aynı sonuç. İlginiz için teşekkür ederim sosyalde eskileri görmek mutlu ediyor.
 
Monitör sistem Boot ettikten hatta Windows açıldıktan sonra ilk görüntüyü veriyor.
Bu sorun yine ekran kartı ve anakartın BIOS'u kaynaklı bir sorun ama çözüldüğüne çok sevindim. Bazen çözüm yolları alternatif yollardan gelince hepimiz için ilginç oluyor, bilgilerimizi tazeletiyor. :) Güzelim sistemin bu kadar saçma bir durumdan dolayı yatmış olması ise gerçekten üzücü...
 
Konuyu hortlatiyorum ama maalesef aynı dertten muzdaribim.bios a girip sanallastirmayi açmam gerekiyodu ama bios a giriş yapamadim.ben de güvenli önyüklemede başlat dedim ve yeniden başlat dedikten sonra ekrana hiçbir şekilde görüntü gelmedi.siyah ekran vs değil bildginiz sinyal yok. Ekrana görüntü gelmeyince elim kolum bağlandı çözümü bilen varsa çok güzel olur
Bu sorun yine ekran kartı ve anakartın BIOS'u kaynaklı bir sorun ama çözüldüğüne çok sevindim. Bazen çözüm yolları alternatif yollardan gelince hepimiz için ilginç oluyor, bilgilerimizi tazeletiyor. :) Güzelim sistemin bu kadar saçma bir durumdan dolayı yatmış olması ise gerçekten üzücü...

Hocam size nasıl ulaşabilirim?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı