Küçük küçük doğranmış mantar, domates salçası, sarmısak/sarımsak, yine küçük küçük doğranmış acı sivri biberi, zeytin yağında kızartıp denemiştim güzel olmuştu.
Ben tarifin yarısını anlamadım ama güzele benziyor. Neyse gideyimde salçalı makarna yapayım bari.Bir mutfak sefi olarak soyliyim aslinda sogan ve sarimsak makarna soslarinin vazgecilmezidir. Sevmediginizi varsayarak ufak bir tarif verebilirim.
Oncelikle bulabilirsen alman gereken malzemeleri yaziyorum
Parmesan peyniri
Krema tikvesli
Tavuk suyu
Fettucine veya taglitelli makarna
Truffle yagi
Tereyagi
Tuz karabiber
Makarnalari al dante olacak sekilde yaklasik 10-12 dakika arasinda fokur fokur kaynayan tuzlu suda hasla hasladiktan sonra suzdur hemen bi kaba alip zeytin yagi ile yagla
Bir tavaya tavuk suyunu bolca biraz ve onu kaynatip biraz azalmasini bekle bu yontem reduction yontemi yani cektirme yontemidir tavuk suyunu ekstra lezzetli hale getirecektir.icerisine krema tereyagi ve truffle yagini ekle tatlandir ve son olarak parmesan peyniri ile bagla.koyu olursa krema ile acabilirsin civik olursa biraz daha tereyagi veya parmesanla ateste yagi kesmeyecek sekilde baglayabilirsin
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.