Güzel web siteleri yapmak için hangi dilleri öğrenmem lazım?

Valla tüm yazılım dünyasını alt üst ettin.
 
Bu dillerde temelim var fakat pratiğim yok teşekkür ederim


Aslında kodlama dilli sormuştum yine de teşekkür ederim


En kısa sürede okuyacağım teşekkür ederim


Hazır olduğumu nasıl anlarım peki?
Aslında hazır olmak diye bir şey yok. Eğer yüksek hedefleriniz yoksa yüzeyse bilgiler ile bile hazır sayılabilirsiniz, bu tamamen sizin web sitenizde hangi karmaşıklıktaki kodlara yer vereceğinize bağlı.

Tavsiyem şöyle ki kenara köşeye küçük bir web sayfası kodlayın. Bu sayfayı kendinizi her geliştirdiğiniz de güncelleyin.

CSS üzerinden küçük bir örnek vermek gerekirse önce listelerden oluşan bir navigasyon barı kodlayın, dropdown oluşturmayı öğrendiğinizde listeleri dropdown ile güncelleyin, sonrasında hover efektlerini öğrenince de onları ekleyip güncelleyebilirsiniz. Bu şekilde hem gelişiminizi gözlemleyebilir, hem de hazır olma hissine gerek duymadan da bir proje geliştirmiş olursunuz.
 
Bu tür bir web sitesi yapacaksın ve facebook ve twitter vs. gibi global şirketleri de rakibin yapacaksın he ?
Bu tarz bir şey yapacağına mobil oyun şirketi kurun arkadaşlarınızla bak adamlar 1.8 milyar dolara iş ortağı olup Türkiye rekoru kırdılar.
 

Yok ya haddimi biliyorum onlarla yarışacak bir şeyden çok farklı tarzda sosyal paylaşım platformu yapma hedefim var

Aslında hedefim küçük denemez bir Facebook Twitter kodlayabilmek istiyorum
 
Yok ya haddimi biliyorum onlarla yarışacak bir şeyden çok farklı tarzda sosyal paylaşım platformu yapma hedefim var


Aslında hedefim küçük denemez bir Facebook Twitter kodlayabilmek istiyorum
Çoğu sosyal medya platformu erişilebilirliği, yükleme sürelerini vb. detayları optimum seviyede tutabilmek için arka planda çok kompleks kodlar barındırmaz. Eğer herhangi bir tanesinin kaynak kodlarına bakarsanız (Sağ tık > Öğeyi denetle) sizde çok üst seviye kodlar olmadığını görürsünüz. Demek istediğim şu ki görsel tasarım, veri tutma ve siber güvenlik konusunda kendinizi geliştirirseniz hedefinizin büyük veya küçük olması bir anlam ifade etmeyecektir.
 

JavaScript, Hack, PHP (HHVM), Python, C++, Java, Erlang, D, XHP, Haskell.
 
Bu şekilde başlanmaz böyle işlere web in hangi kısmına yöneleceğine karar vereceksin , he ben hem sunucu hem istemci kısmını kendim halledicem diyorsan nodejs işine gir javascript öğrendiğin zaman onuda öğrenmiş oluyorsun iş bitiyor.
 

İş bitiyordan kastınız diğer dilleri öğrenmeme gerek kalmaz mantığında mı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…