Gunde 10-15 saat oyun oynamak bana zarar veriyor

Daha fazla  
18 yasindayim. Spor yapiyordum eskiden. 14 yasinda kickboksa gitmistim babam kayit ettirmisti beni. Hantalim disari cikmiyorum diye hem sosyallesiyim diye. 16-17 yasina kadar devam etti sonra sporu biraktim. Bu yil son sene o yuzden staj goruyorum ve sabah 8.30'da ise staja baslayip tam olarak otobus yol vb. dersek gece 18.30-19.00 civari evde oluyorum. Ve kendim internetten hem para kazandigim ise bakiyorum hem de oyun oynuyorum. Ama tabii para her zaman gelmiyor freelancer bir calisan olarak.
Tatil gunleri musterim yok ise, oglene dogru bilgisayara oturup yemin ediyorum aksam 10-11'e kadar yemek yemeden su icmeden oyun oynuyorum. Arkadaslarla oynadigim oyun Rust bilen vardir Rust normal PvP bir oyun degildir. Resmi ve 2-3 X sunucularda hayatta kalip gelismek icin en az 3-4 saat gelismek gerekir ve bu sürede de hem oyunda kurulacagin yeri iyi secmelisin ve stratejik olman lazim ayirıyeten aiminin iyi olmasi lazim cunku karsinda genelde 10-15 bin saati olan Rus oyuncular olabiliyor ve acimiyorlar.
Neyse oyun oynamaktan artik duygularini kaybettim gibi hissediyorum. Gercekten ne sporda sosyallesebildim ne de stajda.
Kendi arkadaslarim var ve Discord'da konustugum abilerim vb. de var. Yillarca onlarin dusuncesini duya duya bana da entegre oldu. Hepsinde ayni cumle disarisi tehlikeli bir yer biri seni yaralamaya calisabilir travma yasayabilirsin, kiz arkadasin olsa ayrilip pismanlik duyarsin vb. o yuzden rahat rahat bilgisayar basindan kalkmayin sosyal ortamlar bostur! Tarzi cumleleri cok duydum. Hatta cogu yuzunu sesini duymadigi kizlarla sevgili olup (belki erkek) konusup onu baska bir sunucuda bir erkege selam yazdigini gordu diye trip atiyor sanki gercek hayatta sevgililer mis gibi. Ciddiye aliyorlar olaylari. Bu durumu yasayan bilen atlatan biri olsa da keske her şeyimi ona anlatsam bana her turlu şey denilse hiç umurumda olmaz ama biri bana sen anormal bir insansin digerlerinden garip ve dengesizsin dediginde bu beni incitiyor cunku kendim de ne dusundugumu yaptiklarini biliyorum ve kendimden korkuyorum.

2-3 saat oynadıktan sonra yorulmuş hissediyorum ben sen ne yaptın ya O kadar süre kitap bile okusan patates olur kafan.

Zamanında günde 20-30 saat arası aralıksız bilgisayar oynayan hatta bunun yüzünden okulu bırakıp yıllar boyunca evden çıkmayan birisi olarak söyleyeyim evet sokaklar ve dışarsı pekte tekin değil. Fakat anlattıkları gibi tehlikeli de değil. Teksas ya da meksika kartellerinin olduğu bölgede yaşamıyoruz. Durduk yere hiç kimse çok çok çok amaç çok nadir durumlar haricinde sana bulaşmazlar. Bulaşsalar bile yaralanma ihtimalin çok düşük. Bunun gibi durumlar her gün ya da her hafta olmuyor. Çok tehlikeli olmasa da tehlikeli mahallelerde bulunmuş biriyim ve hepsiyle iç içe olmuş biriyim zamanında. Evet tehlikeliler fakat dik dik bakmazsan ya da laf attıklarında alttan alırsan olayı büyütmezler. Büyütseler bile en fazla dayak yersin. Irkçılık yapıyormuş gibi gözükmeyeyim kürt bireyler genellikle sorun çıkartan kısım oluyor. Ya da romanlar. Güvenilir yerlerde gez ölmekten o kadar korkma bugün olmasa da yarın öleceğiz. Bu döngüyü kabul etmek gerekiyor. Yanında kız arkadaşın varsa sert bir tavır takınabilirsin. Arkadaşın dostun varsa ortamı sakinleştirmek için çabala. Sakinleşmezse girersin.

Sanki saatlerce bilgisayar başında oturmak daha tehlikesiz. Miyop olduğumu bir iki kez dışarı çıktığım zaman fark etmiştim. Sosyal anksiyetem olmasa dışarı çıkıp bir şeyler yapmak isterdim ama mecbur bilgisayar başında duruyoruz biz de. Dün şirket açılış yoklaması için uzak sayılabilecek bir yere gitmek zorunda kaldım. Yaşadığım anksiyeteden midir, uzun zamandır dışarı çıkmadığımdan mıdır, hala yorgun hissediyorum. Halbuki yorucu bir şey yapmadım.

Oyunlar kesinlikle eğlenceli olabilir, ancak bunun hayatın sadece bir yönü olduğunu hatırlamaya çalışıyorum. Bazen gerçek dünyayla bağlantımı kaybettiğimi ve dijital alanda sıkışıp kaldığımı fark ettiğimde, tamamen basit ve ekranlarla ilgisi olmayan bir şey yapmak bana yardımcı oluyor - bu sadece markete doğru bir yürüyüş olsa bile

Günde 10 saat uyuyamıyorum ben siz nasıl o ekran karşısında 10 saati aşıyorsunuz? Umarım ara sıra kalkıp dolaşıyorsunuzdur yoksa Allah korusun pıhtı atar bir yerinize sonra çeker durursunuz. Şimdi gençsiniz azıcık dikkat edin sağlığınıza sonra çok pişman olursunuz lütfen. Size abilik taslayanları da sallayın biz dışarıda insan yemiyoruz. Evde ne yaptığımızı sorgulamak gibi bir niyetiniz olmasın.

Hocan 20 30 saat ne ben bir 5 6 saat oynasam kafam patlıyor.

Hocan 20 30 saat ne ben bir 5 6 saat oynasam kafam patlıyor.
Hocam ve bunu 3 4 yıl boyunca neredeyse her gün yaptım asodjksadjsadsa.. Artık öyle değil 20 30 saat değilde 10 20 saat takılıyorum bilgisayar ve telefonda.. Beynim o kadar yavaşladı ki anlatamam bir şeyi öğrenirken aşırı zorlanıyorum hafızam resmen çalışmıyor göğüsüm sıkışıyor hareketsizliğim yüzünden. Teknoloji bağımlılığından öte bir şey bu.

Baya bir azaltmışsınız hocam ya bence komple bırakın. Çok zarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…