H110M PRO VD Kaç MHz RAM Destekler?

Tamamdır yarın bilgisayarı açtığımda ilk yapacağım şey bu olacak teşekkürler peki oyun da bu değişirmi yani normal açıkken MHz'i 1200ken oyuna girince MHz'i artma gibi bir durum olacağını zannetmiyorum.

Bu arada RAM
Tamamdır yarın bilgisayarı açtığımda ilk yapacağım şey bu olacak teşekkürler peki oyun da bu değişirmi yani normal açıkken MHz'i 1200ken oyuna girince MHz'i artma gibi bir durum olacağını zannetmiyorum.
Bilgisayarı açtığınızda bir şey yapmanıza gerek yok hocam. Bu arada, o 1200 değerine takılmayın siz. Siz ne yaparsanız yapın, RAM'leriniz, o anakartta 2133 Mhz'den aşağı düşemez. Çalışma prensibi bu şekildedir. Yani 1200 Mhz'de çalışıyor falan sanmayın.

Bu arada RAM.

Bilgisayarı açtığınızda bir şey yapmanıza gerek yok hocam. Bu arada, o 1200 değerine takılmayın siz. Siz ne yaparsanız yapın, RAM'leriniz, o anakartta 2133 MHz'den aşağı düşemez. Çalışma prensibi bu şekildedir. Yani 1200 MHz'de çalışıyor falan sanmayın.

Hocam şöyle bir şey var RAM'lerim 2400 MHz ama genede 2133 mü çalışıyor yani bunu XMP'den falan yükseltemez miyiz?

Hocam şu an PC açık değil yarın açtığımda hemen dönüş yapacağım.
Tamam önemli değil hocam. Eğer 2133'de çalışıyorsa ve anakartınızda da XMP desteği varsa direk XMP ile birlikte 2400 Mhz'e çekebilirsiniz. Ama çok yüksek ihtimalle sizin RAM'leriniz 2400 Mhz'de çalışıyor ve benim dediğim XMP olayını yapmanıza gerek olmayacak. Çünkü CPU-Z'de 1200 yazıyor diyorsunuz. Bu 1200 değeri, RAM'lerinizin 2400 Mhz'de çalıştığının göstergesi. Orda aktif hızın yarısı gösteriliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı