H310M anakarta yeni RAM ekleme

Mahony

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Elimde MSI H310M 2133 MHz anakart var. Üzerinde de 2 adet 8 GB RAM var. Bugün Amazon üzerinden 2x16 GB RAM aldim. Bu CL değerleri hakkında bir fikrim yok. Anakart 2133 destekliyor RAM'ler 3200 MHz. 2133'te çalışmalarında sıkıntı olmaz diye biliyorum ama yine de bilene sormak iyidir. Bu anakart ile bu RAM'larin çalışmasında bir sıkıntı olur mu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

RAM linki:

Fırsat: Kingston Fury Beast DDR4 bellek 16 GB 3200 MHz CL16 DIMM, siyah - KF432C16BB-16 Kingston FURY Beast DDR4 Bellek 16 GB 3200 MHz CL16 DIMM, Siyah - KF432C16BB-16 : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Sorun olup olmadığı diğer parçalarla alakalıdır, mesela gidip bu RAM'larla 2060 veya 3050 gibi ekran kartları kullanırsanız darboğaz yapar, onun dışında başka bir soruna yol açmaz ayrıca RAM gayet kaliteli ve hoş, ama H310'a alınır mı? Bana sorarsanız gerek yok.

İlerleyen dönemde anakarti değiştireceğim. 16 gb ram kullandığım programlarda yetersiz kaliyor sanki. Ekran karti 6600. Genelde çizim programları kullandığım için önceliği ramler verdim.

Anladım, o zaman sorun yaratmaz, ileride anakartı yenilerseniz tadından yenmez bir sistem olur, isterseniz sizin için belirli kriterlerde anakart önerisi verebilirim.
Su an bütçe bitik. Yine de fikir oluşması için fikrinizi almak isterim. Profesyonel bir kart aramiyorum. Minimum maliyet 3200 mhz bir anakart işimi görür. M2 desteği olup olmaması ise fiyati ile alakalı. Aradaki fark uçurum olursa M2 den vazgeçebilirim.
İslemci : i5 9400f
Kart : RX 6600

Üzülerek söylemek istiyorum ki, kullandığınız işlemcinin aynısı bende de mevcut, LGA1151 pin mevcuttur maalesef ki artık 1151 pin anakartlar üretilmiyor, yani büyük ihtimal 2.el almalısınız var ise, ya da hem işlemciyi hem de anakartı değiştirmelisiniz ki, bu da bakıyorum bütçenizi zorlayacak bir miktar maalesef.

Üzülerek söylemek istiyorum ki, kullandığınız işlemcinin aynısı bende de mevcut, LGA1151 pin mevcuttur maalesef ki artık 1151 pin anakartlar üretilmiyor, yani büyük ihtimal 2.el almalısınız var ise, ya da hem işlemciyi hem de anakartı değiştirmelisiniz ki, bu da bakıyorum bütçenizi zorlayacak bir miktar maalesef.
1151 pin anakart bulunabiliyor illaki kıyıda köşede kalmış şekilde ama fiyatları pek makul degil. Şimdilik bununla idare edeceğiz. Belki düşer önümüze güzel bir tane.

Hocam aslında ben PC'yi yükseltme amaçlı parçaları satıyorum, LGA1151 pin anakart var 2666 MHz destekliyor fakat işte, tek bir şekilde satmıyorum yanında birkaç parçada var, elimden gelse size uygun fiyata vermek isterdim şahsen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı