H310M PRO-VDH'de 3000 MHz RAM'ler çalışmaz mı?

301230

Decipat
Yer
???
1593421335355.png

Destekli hafıza saati hızında 2133, 2400, 2666 MHz yazıyor, bu demek oluyor ki ben 3000 MHz RAM çalıştıramayacak mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet yeterli, fakat 3400G ve üstü işlemci alacaksanız 3200 MHz ve üstü RAM'ler tercih edilmesi daha iyi olur. Ryzen işlemcilerde RAM MHz hızı en önde gelen ihtiyaçtır.
Biliyorum, Ryzen 5 3600 tercih edeceğim. Corsair Vengeance 3000 MHz tercih edecektim fakat Gskill RipjawsV 3600 MHz tercih edebilirim.

i3-9100F'den memnun musunuz hocam? Bir süre idareliğine almayı planlıyorum, kullanacağım ekran kartı RX 570 4 GB.
Hocam şimdi size i3 9100F işlemciyi önersem beni linç ederler burada. :) Ama işlemciyi kullandığım için kendi görüşlerimi belirtebilirim. Aslında benim işimi görüyor. Bütçe meselesinden dolayı bu işlemciyi tercih ettim. İlk başlarda 8 GB tek kanal RAM ile kullanıyorum. Baya bir FPS drop oluşuyordu. Aynı RAM modelinden bir tane daha alıp çift kanal 16 GB yaptım. FPS drop sorunlarının çoğu çözüldü. Bu arada ben RX 590 ekran kartı ile kullanıyorum. Birçok oyunu yüksek ultra ayarlarda kasmadan oynayabiliyorum. Battlefield 1 oyununda 64 kişilik sunucularda ultra ayarlarda en kalabalık yerlerde 70-80 FPS değerler alıyorum FPS drop olmadan.

Hocam şimdi size i3 9100F işlemciyi önersem beni linç ederler burada. :) Ama işlemciyi kullandığım için kendi görüşlerimi belirtebilirim. Aslında benim işimi görüyor. Bütçe meselesinden dolayı bu işlemciyi tercih ettim. İlk başlarda 8 GB tek kanal RAM ile kullanıyorum. Baya bir FPS drop oluşuyordu. Aynı RAM modelinden bir tane daha alıp çift kanal 16 GB yaptım. FPS drop sorunlarının çoğu çözüldü. Bu arada ben RX 590 ekran kartı ile kullanıyorum. Birçok oyunu yüksek ultra ayarlarda kasmadan oynayabiliyorum. Battlefield 1 oyununda 64 kişilik sunucularda ultra ayarlarda 70-80 FPS değerler alıyorum FPS drop olmadan.
Merak etmeyin, linçe karşı korurum sizi, Intel i7-5500U kullanıyorum 6 yıldır. Hem ne kadar farkedecek diye i3-9100F alacağım, hem de bütçe meselesinden dolayı. R5 3600'e yükseltme yapınca H310M anakartım ve i3-9100F yedeğe ayrılacak, eğer sorun yaşarsam sistemi kullanmak için takacağım. Intel 7 senede ne kadar gelişme kaydetmiş acaba, bir de 2/4'ten 4/4'e geçiş farkedecek mi acaba benim için?

Merak etmeyin, linçe karşı korurum sizi, Intel i7-5500U kullanıyorum 6 yıldır. Hem ne kadar farkedecek diye i3-9100F alacağım, hem de bütçe meselesinden dolayı. R5 3600'e yükseltme yapınca H310M anakartım ve i3-9100F yedeğe ayrılacak, eğer sorun yaşarsam sistemi kullanmak için takacağım. Intel 7 senede ne kadar gelişme kaydetmiş acaba, bir de 2/4'ten 4/4'e geçiş farkedecek mi acaba benim için?
Hocam ben i3 9100F işlemciyi kullanmadan önce A8 5600K ve X4 860K işlemcileri kullanmıştım. Bu iki işlemciden sonra i3 9100F işlemci bana resmen çağ atlattı diyebilirim. Ayrıca i3 9100F işlemcinin stok fanını oldukça başarılı buldum. Özellikle işlemciye yüklenen oyunlarda 70 dereceyi geçmiyor. Stress testlerinde ise 78-79 derece değerler almıştım. Ayrıca elimde bulunan zalman cnps5x soğutucuyu i3 9100F işlemcide denedim. Stok fana göre 10-15 derece daha düşük değerler almıştım.

Hocam ben i3 9100F işlemciyi kullanmadan önce A8 5600K ve X4 860K işlemcileri kullanmıştım. Bu iki işlemciden sonra i3 9100F işlemci bana resmen çağ atlattı diyebilirim. Ayrıca i3 9100F işlemcinin stok fanını oldukça başarılı buldum. Özellikle işlemciye yüklenen oyunlarda 70 dereceyi geçmiyor. Stress testlerinde ise 78-79 derece değerler almıştım. Ayrıca elimde bulunan zalman cnps5x soğutucuyu i3 9100F işlemcide denedim. Stok fana göre 10-15 derece daha düşük değerler almıştım.
Herhalde ben de çağ atlarım. Just Cause 3 ve GTA V gibi biraz GPU'ya abanan oyunlar oynuyorum, işlemcinin ekran kartını beslemesi benim için yeterli.

Herhalde ben de çağ atlarım. Just Cause 3 ve GTA V gibi biraz GPU'ya abanan oyunlar oynuyorum, işlemcinin ekran kartını beslemesi benim için yeterli.
Ben RX 590 ekran kartı ile darboğaz veya herhangi bir sıkıntı olmadan oldukça iyi değerler alıyorum oyunlarda. Siz RX 570 ekran kartı ile kullanacağınızı söylediniz. Yani yetecektir diye düşünüyorum. Yalnız 8x2 16 GB RAM kullanmanızı tavsiye ederim.

Ben RX 590 ekran kartı ile darboğaz veya herhangi bir sıkıntı olmadan oldukça iyi değerler alıyorum oyunlarda. Siz RX 570 ekran kartı ile kullanacağınızı söylediniz. Yani yetecektir diye düşünüyorum. Yalnız 8x2 16 GB RAM kullanmanızı tavsiye ederim.
Evet, çift kanal RAM alacağım. 12 GB RAM bana yetmiyor, 8 GB hiç yetmez.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı