H410M-K anakartta hoparlör ve kulaklık çalışmıyor

leventdr2935

Femtopat
Katılım
21 Ocak 2022
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba. Yaklaşık 3 gündür geceli gündüzlü uğraştığım bir sorunum var. Bilgisayara ne yaparsam yapayım ses alamıyorum. Hoparlör ve kulaklık hiçbir şekilde görmüyor. Anakartın ses sürücülerini yüklüyorum ancak yine de sadece ses aygıtlarında monitör olarak gösteriyor. Sorunum 3 gün önce bilgisayara telefon şarj aletini bağlamamla beraberinde geldi birkaç kere temassızlık yaptı. Daha sonra şarj USB'sini çıkardım, ses yine vardı. Yaklaşık 2 saat sonra ses tamamen anlamadığım bir sebepten gitti bir geldi, bir gitti ve şu anda ne yaparsam yapayım ses gelmiyor. Ayrıca tüm bunlardan sonra sanki bilgisayarda bir donma hali var gibi mouse dalgalı bir şekilde geliyor. Normalde kasmaması gereken bir şekilde kasıyor. Bilgisayara 3 defa format uyguladım, key değiştirdim. Sistem donanımımda ses aygıtı olarak driver yüklesem dahi yalnızca MSI monitör ya da NVIDIA high şeklinde gösteriyor. Anakartımın model Prime H410M-K r2.0, ekran kartı modelimse ASUS GeForce 1650 Dual mini. Kasa henüz 3 ay önce İtopya'dan alındı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun eski bilgisayarımda başıma gelmişti kasanın ön kısmına telefon kulaklığı taktıktan sonra bir daha hiç ön jakdan ses alamadım sanırım arızalanıyor. Format sonrası da düzelmediyse donanımsal arıza olmuş olabilir.

Şu uygulamayı indirin belki çözüm olabilir.

 
Hocam çok saçma bir olay şuanda ne ön jak çalışıyor ne arka jak anlamadığım bir şekilde ön bölümde şarja taktığım usb aygıtı da şuanda çalışmıyor Donanım kısmında da tanımlanamayan donanım şeklinde bir şey çıktı ve ne kadar format atsamda orada duruyor Korkum anakart yada herhangi bir parçanın olması
 

Geri
Yukarı