Çözüldü H500 kasanın ön iki fanını farklı renklerde çalıştırmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ekselans2007

Hectopat
Daha fazla  
Cooler Master H500 kasanın önünde 2 tane 200mm’lik RGB fan bulunuyor. Bu fanların renklerini yazılım üzerinden değiştirebiliyorum fakat ben ikisini ayrı renklerde çalıştırmak istiyorum. Örneğin birini yeşil birini mavi. Bunu nasıl yapabilirim? Daha doğrusu yapabilir miyim?

170F09E0-A318-4AA4-89D9-DC9D265A2CDA.png

Çözüm
O halde şöyle bir şeye ihtiyacınız var, onun dışında aklıma bir yöntem gelmiyor.
Eğer iki fanın kablosu tek bir porta bağlanıyorsa yapabileceğinizi sanmıyorum. Ama iki ayrı porta bağlanıyorsa yapılabilir.

Anakartınıza (TUF B450 Pro) baktığımda iki tane RGB portu olduğunu gördüm. Eğer bu iki fanı da ayrı ayrı portlara takarsanız yanlış bilmiyorsam Aura Sync programında ayrı şekilde görünecektir. Denemesi bedava.

Eğer iki fanın kablosu tek bir porta bağlanıyorsa yapabileceğinizi sanmıyorum. Ama iki ayrı porta bağlanıyorsa yapılabilir.

Anakartınıza (TUF B450 Pro) baktığımda iki tane RGB portu olduğunu gördüm. Eğer bu iki fanı da ayrı ayrı portlara takarsanız yanlış bilmiyorsam Aura Sync programında ayrı şekilde görünecektir. Denemesi bedava.
Evet o benim de aklıma geldi ama sanırım kasa fanlarının tek RGB kablosu var. Ayırıcı gibi bir kablo mu lazım acaba?

İki fanın kablosunu çoğaltıcıdan çıkartıp ayrı ayrı RGB slotlarına bağladım fakat herhangi bir değişme olmadı :( İkisi de aynı şeylere tepki veriyor

O halde şöyle bir şeye ihtiyacınız var, onun dışında aklıma bir yöntem gelmiyor.

Çözüm
6B611DE8-69A3-4D5F-8D58-7835952EA246.jpeg

Evet kasanın içinden çıkan RGB kontrolcüye bir fanı bağladım diğerini de anakarta bağladım ve sonuç istediğim gibi. Teşekkür ederim dostum :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı