H61 ile Pentium G465 Uyumlu mu?

Alpaslan Enes

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
ESNAF (BİLGİSAYAR & GÜVENLİK SİSTEMLERİ)
Bir arkadaşım bilgisayar toplamak istiyor ancak bütçesi biraz sıkıntılı. Haliyle elinde ASUS H61M-K anakart ve Pentium G465 işlemci var ve oyun oynayamıyor. Benim sorum şu olacak. Xeon E3-1270 özelliklerine baktığımda i7-3770'e çok yakın olduğunu görüyorum. Birkaç özellik dışında en büyük farkı Xeon işlemci 32 nanometre, 3770 ise 22 nanometre. Bu performasın biraz daha altında olacağını bizlere bildiriyor ancak en azından Xeon işlemci, Pentium G465'ten kat kat iyidir.

Şimdi biz bu anakarta Xeon işlemciyi takabilir miyiz?
Ne gibi problemler ile karşılaşabiliriz?
Uyumluluğu garanti midir?

Dip not: 3770 Türkiye fiyatı ile 600-1000 TL arasında değişiyor. Çin'de 3770 minimum 480 TL falan. Xeon işlemciler (Aliexpress'te güvenli bir satıcı buldum) Çin'de şu an 220-300 TL arasında gidiyor. Bu fark oldukça fazla ve konu açıp tartışılmayacak gibi bir durum değil. Diğer bileşenleri işlemci sonrasında satın alacağız. Herhangi bir sıkıntı olursa yeniden sizlere başvuracağız ancak şu an tek merak ettiğimiz bu işlemcinin anakartta çalışıp çalışmayacağı. Bir de H61'de çalışmazsa yurtdışı sitelerinde H81'de çalıştığını belirtmişler. Doğruluğuna emin olmak için H81'de de çalışır mı onu sormak istedim.

Dosya Ekleri

• xeon 2.png
    xeon 2.png
    18,2 KB · Görüntüleme: 34
  • xeon 1.png
    xeon 1.png
    152,3 KB · Görüntüleme: 31
  • 3770.png
    3770.png
    135,4 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışma garantisi yok. Anakartının sitesinde Xeon işlemciler için bütün özellikleri çalışmayabilir diye uyarı var. Zaten desteklediği Xeon işlemciler arasında E3-1270 yok. Riske girip alıp almamak senin kararın.
20191101_163511.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı