H610M-K D4 için fan çoklayıcı gerekir mi?

SpiderMan64

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10510U MX 130 8GB DDR4 2666MHZ RAM 1TB SEAGATE HDD 128GB SSD HP LAPTOP
Hocam merhaba, ben bunu merakımdan soruyorum GT501 kasa ve H610M-K D4 gibi bir anakart ve kasada fan çoklayıcı falan gerekir mi? Ön ve arka fanların çalışabilmesi için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa 4 fanla beraber geliyor. Anakartta CPU_FAN dışında 1 tane fan portu bulunduğu için evet, çoklayıcı gerekiyor. Kasanın içinden çoklayıcı gelmiyor galiba, sitesinde ve incelemede belirtilmemiş.

Kasa 4 fanla beraber geliyor. Anakartta CPU_FAN dışında 1 tane fan portu bulunduğu için evet, çoklayıcı gerekiyor. Kasanın içinden çoklayıcı gelmiyor galiba, sitesinde ve incelemede belirtilmemiş.

Peki anakartlarda maksimum kaç tane cha fan portu bulunur?

Ben GT501 kasada cha fan çoklayıcı var mı diye belki konu açabilirim yarın.

Sınır olduğunu düşünmüyorum. Ben maksimum 4-5 tane görmüştüm ama daha fazlası da olabilir.

Peki hocam tüm veya bazı anakartlarda cha fan çoklayıcı her zaman gerekli mi?

Sınır olduğunu düşünmüyorum. Ben maksimum 4-5 tane görmüştüm ama daha fazlası da olabilir.

Hocam ben bakarım yarın veya bugün GT501 kasanın içerisinde cha fan çoklayıcı falan var mı bakacağım hatta şöyle bir video buldum muhtemelen daha detaylı anlatıyor gibi sanki belki bu videonun bazı yerlerinde cha fan çoklayıcı görebilirsiniz hocam video bu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öndeki fanlar için çoklayıcı var ama arkadaki için yok. Şu durumda iki tane fan bağlantısı yapılacağından yine çoklayıcı gerektirir.

Öndeki fanlar için çoklayıcı var ama arkadaki için yok. Şu durumda iki tane fan bağlantısı yapılacağından yine çoklayıcı gerektirir.

Hocam nerede gördünüz çoklayıcıyı bana resmini atar mısınız ben göremedim?

Kablolarla bağlamışlar birbirlerine, videoda 9.42'den itibaren gösteriyor. Molex bağlantısı var ama çıkarılıp anakarta da bağlanabiliyor gördüğüm kadarıyla. Herif çok hızlı geçtiği ve anlaşılmaz konuştuğu için emin olamadım.

Kablolarla bağlamışlar birbirlerine, videoda 9.42'den itibaren gösteriyor. Molex bağlantısı var ama çıkarılıp anakarta da bağlanabiliyor gördüğüm kadarıyla. Herif çok hızlı geçtiği ve anlaşılmaz konuştuğu için emin olamadım.

Muhtemelen bu konuya baktım gibi de hocam konudaki fotorğaf muhtemelen cha fan giriş kablosuna çok benziyor. Muhtemelen sizin bahsettiğiniz kablo bunun gibi bir şey mi?

Yani hocam bir tane anakart düşünelim 2 tane cha fan pin i mevcut diyelim bir tanesi egzoz fandaki cha fan a takılıyor diğeri ise kasanın ön RGB fanları takılıp kasanın tüm fanları çalışır hale mi gelir?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı