H80i V2 fan önerisi

Baranismen

Femtopat
Daha fazla  
Selam. Yaklaşık 4 yıldır kullandığım bu soğutucu 5900X işlemcim ile zorlanmaya başladı. Kayda değer 240 veya 280 bir AiO için en az 4bin gibi bir bütçe lazım ve ortaya çıkacak farktan açıkçası çok da emin değilim, şu an 75-80 arası değişiyor yük altında, bunu 3-5 derece oynatacaksa benim kıstaslarıma göre fiyat/performans olarak çok da ciddi bir fark yaratmıyor.

Velhasıl ben de daha ucuz bir şekilde çözmeye çalışıyorum olayı, öncelikle de üzerindeki 2 adet SP120l fanı değiştirmek istiyorum, soğutmaları fena olmasa da aşırı sesliler, sıcaklığı dengede tutmaları için fan Curve'den yükleniyorum mecburen ama 70 dereceden itibaren %100'e döndükleri için odada uçak mı kalkıyor belli değil.

Kıssadan hisse, pressure-optimized fan arıyorum push-pull olarak kullanmak için, Arctic'in modelleri iyi duruyor, performans fark etmese bile bari sesi azaltmak istiyorum. Neler önerirsiniz?

120mm AiO'dan fazla beklentiye girmeyin hocam. Evet H80i sıradan 120'ler gibi değil, daha kalın radyatör ve push&pull kullanıyorsunuz ama hem daha serin çalışsın, hem de daha sessiz olsun dediğiniz noktada alacağınız fanlara ayıracağınız bütçe gereksiz yatırım olur diye düşünüyorum. 5900X özelinde bu yorumum.

CPU undervolt yapmayı, yakın zamanda temizlik yapılmadıysa radyatör peteklerine hava tutmayı deneyebilirsiniz.

İstersen 3 bin liraya 360 Lian Li Galahad verebilirim. 5900X gibi işlemciyi dizginleyebilir.
Hocam 360 almayı isterim ama kasama sığmıyor, yani sığar ama ön-alt kısımda yer alan hdd aparatını çıkartmam gerek, orada da 3.5"'luk yedek diskim duruyor. Kasam P400S, o sıkıntı yaratıyor biraz maalesef yer anlamında. 280 AIO bakıyorum bir süredir ama pratikte de ne kadar fark yaratacak ondan emin değilim, 3-5 derece için 3-4 bin lira veresim yok günümüz şartlarında :)

120mm AiO'dan fazla beklentiye girmeyin hocam. Evet H80i sıradan 120'ler gibi değil, daha kalın radyatör ve push&pull kullanıyorsunuz ama hem daha serin çalışsın, hem de daha sessiz olsun dediğiniz noktada alacağınız fanlara ayıracağınız bütçe gereksiz yatırım olur diye düşünüyorum. 5900X özelinde bu yorumum.

CPU undervolt yapmayı, yakın zamanda temizlik yapılmadıysa radyatör peteklerine hava tutmayı deneyebilirsiniz.

Bu işlemciyi açıkçası bilerek aldım, hatta 5800x3d ile arasında kalmıştım, ama uçuş sim. yanı sıra müzik prodüksiyonu ile de uğraştığımdan daha cazip geldi. Overclock'da yapmadım açıkçası çünkü eskisi gibi değil BIOS'lar, onlarca bilmediğim parametre ve kısaltma var, PBO açık işte o da 4500'lere çıkıyor anlık, ama detaya hiç girmedim, bilerek de kısmadım çünkü FS2020 tam bir sistem canavarı.

Bir de AMD'ler fırın gibi çalışıyor malum sıcağı seviyorlar, ama şu anki kasama göre alıp takabileceğim max. boyutlu AIO 280 olabilir, o da ön kısıma. P400S kasamın da ön tarafı kapalı, ne kadar iyi hava çekişi olur bilemiyorum. Mesh panel buldum İngiltere'de bir sitede, oradan gelecek bir tanıdıktan rica ettim getirecek, onu kullananlar genel sıcaklık anlamında epey fark görmüşler, çünkü ön taraftan hava giriş-çıkışı sadece alt ve üst kısımlardaki ufak kanallardan olmakta.

Bugün üşenmezsem bir temizlik + termal yenileme yapacağım, işlemciyi aldığım Kasım ayından beri yapmadım :) Ne önerirsiniz peki daha iyi bir AIO olarak?

Son düzenleme:
Ben de eski H80i V2 kullanıcısı olarak Corsair'den devam ettim, H150i Elite Capellix aldım :) Ama tamamen markayı ve satış sonrası desteği sevdiğimden. F/P olarak Arctic LF 280 iyi tercih olabilir.

Benim de gözüm epeydir LF serisinde, hatta şu an Teknobiyotik'de indirim var, 280'lik olan 3bin'e düşmüş LED'siz olan, LED'li olan da 3600. Ne yapsam bilemiyorum şöyle bi 10 derece fark ettireceğini bilsem düşünmeden alacağım.

Geri
Yukarı