Hackintosh kullanımı kaynaklı göz yorgunluğu & baş ağrısı

Bezgincan

Centipat
Katılım
18 Şubat 2020
Mesajlar
18
Çözümler
1
Merhaba,

Intel HD4600 GPU'lu Lenovo G510 laptopıma başarılı bir şekilde Mojave kurulumu yaptım. HD4600'ü de inject ettim ve sistem bilgisinde gözüküyor. Ancak parlaklık düşüktü ve ayarı da yoktu, bu problemi de applebacklightfixup eklentisi ile hallettim.

Ancak şunu fark ettim ki, birkaç saatlik kullanımda gözlerim inanılmaz yoruluyor ve baş ağrısı başlıyor. Windows başında hemen her gün minimum 10 saat geçiriyorum, hiç böyle bir problemle karşılaşmamıştım. Özellikle fontlar Windows'a göre yeterince smooth değil gibi geliyor, "use font smoothing when available" seçeneğini işaretlemiş olmama rağmen. macOS aslında retina ekranlara göre tasarlandığı için acaba normal LCD ekranlarda bu problem mi oluyor diye düşünmeye başladım.

Bu problemle daha önce karşılaşan ve önerisi olan var mı acaba?

Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın SMBIOS ve işlemci modelin nedir?

Bu konuda pek bilgili değilim, Clover Configurator'da SMBIOS sekmesinde sadece product model olarak MacBookPro11,1 gözüküyor. İşlemcim ise i5-4200M.

Mojave 10.14.6 imajı ile kurulum yaptım ve config_HD4600_4400_4200.plist dosyasını kullanıyorum.
Mac bilgisayar olmadıkça hiçbir bilgisayara MacOS kurulmasını tavsiye etmem. Direkt gidin bir Linux dağıtımı kurup MacOS teması kurun.

React Native ile mobil uygulama geliştiriyorum. iPhone simulatörü çalıştırmak ve aplikasyonu Apple Store'a yüklemek için de illa MacOS gerekiyor, Linux'ta mümkün değil bu işlemler maalesef.
Clover açılış ekranındaki SMBIOS görüntüsü bu:

IMG_20200810_024847.jpg
 
Son düzenleme:
Daha iyi oldu gibi, teşekkürler. Bir de şu komutları girdim terminale, onların da faydası olmuş olabilir.

Kod:
defaults write -g CGFontRenderingFontSmoothingDisabled -bool NO

defaults -currentHost write -globalDomain AppleFontSmoothing -int 3
 

Geri
Yukarı