Bro dosyalar şifrelendi.
Muhtemelen fidye virüsü yediniz, öyle düşünüyorum. Bu arada format önerenler için şunu söyleyeyim: Burada formatı son çözüm olarak öneriyoruz çünkü adamın belki de 500 GB, 1 TB dosyası vardır. Bir virüs için hepsine mi format atacak? Mantıklı çözüm değil. Benim çözüm önerim de virüs programıyla tarama yapmayı denediniz mi?
Başka bir bilgisayardan flash belleğe Kaspersky Setup'u indir. İnterneti kapat. Güvenli modu açıp flash takıp Kaspersky'ı kur. Tam tarama yap.
Ya da dümdüz format bas.
Bro dosyalar şifrelendi.
Şifre çözme araçları deneyebilir belki.
Muhtemelen fidye virüsü yediniz, öyle düşünüyorum. Bu arada format önerenler için şunu söyleyeyim: Burada formatı son çözüm olarak öneriyoruz çünkü adamın belki de 500 GB, 1 TB dosyası vardır. Bir virüs için hepsine mi format atacak? Mantıklı çözüm değil. Benim çözüm önerim de virüs programıyla tarama yapmayı denediniz mi?
Bazen fidye virüsleri ile insan dolandırmaya çalışıyorlar. Bilgisayarınızdaki dosyalar şifreleniyor ve gidiyor. Sizde para verip açılmasını istediğinizde örneğin 10 bin TL verdiniz 1 saat geç kaldınız diyorlar bir 10 bin TL daha istiyorlar. Öyle bahaneyle koparabildikleri kadarını koparıyorlar.
Kesinlikle zerre para vermeyiz para edecek bir veride yok taş çatlasa 3 güne yedeklerden geri yüklemiş olurum hepsini.
O halde sizin için en iyisi temiz kurulum yapmanız.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.