Çözüldü Hacklendiniz yazan bir metin belgesi açıldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emreblt

Kilopat
Anladığım kadarıyla bilgisayar açıkken biri AnyDesk veya TeamViewer (sadece teknik destek verilmesi için kullanılıyordu) üstünden bilgisayara sızıp şifreleme yapmış. Hangi adımları yapmalıyım?

WhatsApp Görsel 2024-11-28 saat 12.15.25_c26d2d2e.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şifre çözücü kullanması bilen biri ile işlemi hallettik, yüklediği trojanları Malwarebytes uygulamasıyla bulduk.
@Emreblt, kesinlikle kuruş vermeyin üç kağıtçı dolandırıcılara. Milletten ne kadar koparabilsek kaardır mantığında bakıyorlar ve şunu hiçbir zaman unutmayın: Bir dolandırıcıya bir kere koz verdiğiniz ya da korktuğunuzu belli ettiğiniz zaman, onun ardı hiçbir zaman için kesilmez. İstedikçe isterler, bunu da unutmayın ve bundan sonra bağlantılara tıklarken de biraz dikkat edin.

@Emreblt, kesinlikle kuruş vermeyin üç kağıtçı dolandırıcılara. Milletten ne kadar koparabilsek kaardır mantığında bakıyorlar ve şunu hiçbir zaman unutmayın: Bir dolandırıcıya bir kere koz verdiğiniz ya da korktuğunuzu belli ettiğiniz zaman, onun ardı hiçbir zaman için kesilmez. İstedikçe isterler, bunu da unutmayın ve bundan sonra bağlantılara tıklarken de biraz dikkat edin.

Tamamen zirve yazılım şirketinin yüklettip silmeyin dediği uygulamalar yüzünden yaşadım bu sorunu aslında sorun şirkette bende değil :/

Format atmadan bir yolunu bulabilir miyiz diye açtım konuyu anladığım kadararıyla çok usta birisi değil bazı dosyalarada erişimde sorun yok tam şifreleyememiş.

Belli ne kadar amatör olduğu zaten, Kaspersky ile tam tarama yaparsanız hiçbir şey kalacağını sanmam. Denemekten zarar gelmez.

@Emreblt, bana göre Zirve genel olarak sıkıntılı uygulama maalesef. Zamanında ön muhasebede de çalıştım. Çoğu muhasebe yeri bu uygulamayı zorunlu tutuyor, geçmiş olsun.

Sahte e-posta: Saldırganlar, bir fatura, teknik destek talebi veya yazılım güncellemesi gibi görünen sahte bir e-posta göndermiş olabilir.

Bu e-postalardaki bağlantıya tıklanması veya ek dosyanın indirilmesi durumunda zararlı yazılım cihazınıza yüklenmiş olabilir.

Eski sürüm yazılımlar: AnyDesk, TeamViewer veya işletim sisteminizin eski bir sürümünü kullanıyorsanız, bu yazılımlardaki bilinen açıklar saldırganlar tarafından sömürülebilir.

Güncellemeler yapılmadığında bu açıklar, sisteme erişim sağlamak için bir kapı aralar.

Bu tür durumlarda kesinlikle fidye talep eden kişilere ödeme yapmamanızı öneriyoruz. Ödeme yapmanız, hem saldırganları teşvik eder hem de yasa dışı bir organizasyona finansal destek sağlama riski yaratır, bu da hukuki sorunlara yol açabilir.

Bu sorunu çözmek için, resmi Kaspersky ürünleri ile detaylı bir tarama yapmanızı tavsiye ederiz. Kaspersky'nin gelişmiş güvenlik yazılımları, zararlı yazılımları tespit etme ve temizleme konusunda en etkili çözümleri sunar. Ayrıca, şifrelenen dosyalarınız için Kaspersky'nin fidye yazılımı çözme araçlarını da kullanabilirsiniz.

Daha fazla bilgi ve destek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Geçmiş olsun iyi sosyaller.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı