Çözüldü Hacklendiniz yazan bir metin belgesi açıldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emreblt

Kilopat
Anladığım kadarıyla bilgisayar açıkken biri AnyDesk veya TeamViewer (sadece teknik destek verilmesi için kullanılıyordu) üstünden bilgisayara sızıp şifreleme yapmış. Hangi adımları yapmalıyım?

WhatsApp Görsel 2024-11-28 saat 12.15.25_c26d2d2e.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şifre çözücü kullanması bilen biri ile işlemi hallettik, yüklediği trojanları Malwarebytes uygulamasıyla bulduk.
İnsan-şempanze son ortak atası olan australtopithecusdan evrimleşemeyince böyle oluyor ne yapsın ezik biri anca fidye ister.

Doğru hocam. Aslında kendini uzman sanan bir velet kendisi.

Tamamen zirve yazılım şirketinin yüklettip silmeyin dediği uygulamalar yüzünden yaşadım bu sorunu aslında sorun şirkette bende değil :/

Bizde zirve kullanıyoruz hangi uygulamaları yüklettiler size?

Hocam Kaspersky yöntemini anlattık onu uygulayın.

Kaspersky denedim 1 tane buldu düzelmedi malwarebyte 25 tane buldu düzeldi ama şimdi de bu uzantı tipi desteklenmemektedir hatası alıyorum.

Bilgisayara sızıp fidye isteyecek, dünya çapında referansları olacak zekaya sahip ama hem çoğul hem tekil şekilde ifade kullanacak kadar da primat beynine sahip. Ne günlere kaldık.

Diğer çözümlerin dışında, yardım ettiğimiz bir şirketle bağlantı kurmanızı sağlarız demelerinden ötürü mağdur olduğu iddia edilen tarafı da kendileri oynayacaktır diye tahmin ediyorum. Peşine düşme gayesinde iseniz sözde mağdurla iletişime geçip onların üstünde şansınızı deneyebilirsiniz.

Yüklediği trojanı malwarebyte uygulması buldu ama şimdi de dosyalar desteklenmeyen uzantı hatası alıyor ve açılmıyor çözümünü biliyor musunuz dosya kurtarma uygulaması denedim birkaç tane ama iş yapmadı yine aynı hata veriyor dosyalarımı bozmuş?

Bizde zirve kullanıyoruz hangi uygulamaları yüklettiler size?

Yüklettikleri TeamViewer'dan girmiş ve sadece zirveyi hedef almış diğer kullandığım uygulamarda sorun yok.

Kaspersky, ESET gibi antivirüs yazılımları sırf bunun için özel fidye çözme araçlarına sahipler. Öncelikle bunları deneyebilirsiniz. Genelde sistem önyüklemesi ile çalışıyorlar.

Onları denedim ama taratamadım.

Son düzenleme:
Arkadaşa yazdım cevap yazdı korkmanıza gerek yok.

Kaspersky denedim 1 tane buldu düzelmedi malwarebyte 25 tane buldu düzeldi ama şimdi de bu uzantı tipi desteklenmemektedir hatası alıyorum.

Yüklediği trojanı malwarebyte uygulması buldu ama şimdi de dosyalar desteklenmeyen uzantı hatası alıyor ve açılmıyor çözümünü biliyor musunuz dosya kurtarma uygulaması denedim birkaç tane ama iş yapmadı yine aynı hata veriyor dosyalarımı bozmuş?

Yüklettikleri TeamViewer'dan girmiş ve sadece zirveyi hedef almış diğer kullandığım uygulamarda sorun yok.

Onları denedim ama taratamadım.

Şifre çözücü ile hallolurmuş hocam bu arada.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241201_165119_Gmail.jpg
    Screenshot_20241201_165119_Gmail.jpg
    68,1 KB · Görüntüleme: 345
Ne yani hocam size şifre çözme anahtarını mı verdiler? Kiminle ne hakkında konuştunuz?

Hocam çocukla ne kadar kazandığı hakkında konuştuk internetteki şifre kırıcılar ile çözülebiliyormuş.

Az kazanıyorlarmış değmezmiş bir de ee o zaman neden yapıyorsun. Çeke bileceği en büyük acıyı çekmeden ölmesin bu adam.

Hocam herhalde belki zengin birine atarız umudu ile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı