Çözüldü Hacklendiniz yazan bir metin belgesi açıldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emreblt

Kilopat
Anladığım kadarıyla bilgisayar açıkken biri AnyDesk veya TeamViewer (sadece teknik destek verilmesi için kullanılıyordu) üstünden bilgisayara sızıp şifreleme yapmış. Hangi adımları yapmalıyım?

WhatsApp Görsel 2024-11-28 saat 12.15.25_c26d2d2e.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şifre çözücü kullanması bilen biri ile işlemi hallettik, yüklediği trojanları Malwarebytes uygulamasıyla bulduk.
Hocam bende yazılım şirketinde çalışıyorum. Muhtemelan muhasebe departmanısınız. Sahaya elemanlarınız çıktığı için ipniz dışarıya açıkmış. Bizimde kendi yazdığımız erp paketimiz var. Cuma günü bu sizi hackleyen ekip bizim müşterilerimizi de hacklediler. Size tavsiyem serisinden bir güvenlik duvarı alın. Birde yedek almadıysanız bu arkadaşların yazdıklarının hepsi boşa bilginiz olsun. Hackleyen ekip şifreliyor veriyi ve hiçbir şekilde içinde ki bilgiye ulaşamıyorsunuz. Bu arada hangi erp paketini kullanıyorsunuz (Netsis,Mobarch vs.)?

Bu arasa dostum mobarch muhasebe programını deneyin kendi programımız. Bunun yanı sıra cloud servisi ve güvenlik duvarı satışımız da bulunuyor. Cloud servisi ise veritabanlarınız belirli saat de yedeğini buluta alıyor bundan dolayı veri kaybı Yaşamazsınız.

Kaç sayfa mesaj yazılmış adam akıllı biri de dosyalar şifrelendiyse uzantılar içeriği hangi dosya türleri gibi soruları sormamış. Bilginiz yoksa konuyu boşa uzatmayın.
Konu sahibi bahsettiğim bilgileri paylaşın kontrol edelim. Tespit edilen zararlı dosya ve kimlikleri neler? Sistem ve ağdaki diğer bilgisayarlar da etkilendi mi, nedir ne değildir açıkça yazın araştırılmasını istiyorsanız.

Burada bir mantık hatası var ben şahsen böyle bir şifreleme yapsam usb, cd girişini engellerim. Bütün çalıştırma yetkisini de alırım. Kendime muhtaç bırakırım. Ya acemi birisi ya da tanıdık biri size yapıyor bunu.

Az kazanıyorlarmış değmezmiş bir de ee o zaman neden yapıyorsun. Çeke bileceği en büyük acıyı çekmeden ölmesin bu adam.

Cips, kola veya sigara parası çıkarmak için yapıyordur. Ama yaptığı etik ve helal değil. O kazandığı parayı harcadığı şeyi kullanırken başına bela gelsin inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı