Çözüldü Hacklendiniz yazan bir metin belgesi açıldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emreblt

Kilopat
Anladığım kadarıyla bilgisayar açıkken biri AnyDesk veya TeamViewer (sadece teknik destek verilmesi için kullanılıyordu) üstünden bilgisayara sızıp şifreleme yapmış. Hangi adımları yapmalıyım?

WhatsApp Görsel 2024-11-28 saat 12.15.25_c26d2d2e.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şifre çözücü kullanması bilen biri ile işlemi hallettik, yüklediği trojanları Malwarebytes uygulamasıyla bulduk.
Şifre çözücü kullanması bilen biri ile işlemi hallettik, yüklediği trojanları Malwarebytes uygulamasıyla bulduk.
Geçmiş olsun üstad bizde zirveyi kullanıyoruz bu tür uzak desteğe ihtiyaç duyduğumuz da bağlandılar mı öncelikle yapacağına bir bakarım baktım olmayacak müdahele ettirmem yıllardır bizde pc kullandığımızdan neyin ne olduğunu biliyorum artık yedek olarakta bulut yedekleme + eski sistem ssd yedek alıyoruz.

Sevindim acemi biriymiş demek ki. :D

Bu gibi durumda yapılabilecek en mantıklı hareketi yapmışsınız. Yorumdaki bazı arkadaşlar da her virüs konusuna format veya Kaspersky yazmaya çok meraklı. Format her zaman son çare olmalı. Kaspersky da gerçek zamanlı koruma konusunda daha başarılı, virüs girmeden önce kullanmanız daha mantıklı olur, virüs girdikten sonra tarama yapmak için değil. Virüs girdikten sonra malware tespiti için kullanabileceğiniz en iyi araç Malwarebytes.

Bu gibi durumda yapılabilecek en mantıklı hareketi yapmışsınız. Yorumdaki bazı arkadaşlar da her virüs konusuna format veya Kaspersky yazmaya çok meraklı. Format her zaman son çare olmalı. Kaspersky'da gerçek zamanlı koruma konusunda daha başarılı, virüs girmeden önce kullanmanız daha mantıklı olur, virüs girdikten sonra tarama yapmak için değil. Virüs girdikten sonra malware tespiti için kullanabileceğiniz en iyi araç Malwarebytes.

Malwarebytes hariç önerebileceğin bir araç var mı? Tek seferli ve ücretsiz tarama için?

@Emreblt Selamın aleyküm kardeş bizede aynı virüsü bulaştırmış yardımcı olma şansın var mı ?

@Emreblt seninle aynı durumu yaşıyorum sana yardımcı olan kişi ile iletişim sağlayabilir miyim bana bu konuda yardımcı olursan çok sevinirim.
ne yaptınız hocam ?

Hocam çocukla ne kadar kazandığı hakkında konuştuk internetteki şifre kırıcılar ile çözülebiliyormuş.

Hocam herhalde belki zengin birine atarız umudu ile.
Hocam yardımcı olabilir misiniz sisteme bulaştırdılar bizimde.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı