Çözüldü Hacklendiniz yazan bir metin belgesi açıldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emreblt

Kilopat
Anladığım kadarıyla bilgisayar açıkken biri AnyDesk veya TeamViewer (sadece teknik destek verilmesi için kullanılıyordu) üstünden bilgisayara sızıp şifreleme yapmış. Hangi adımları yapmalıyım?

WhatsApp Görsel 2024-11-28 saat 12.15.25_c26d2d2e.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şifre çözücü kullanması bilen biri ile işlemi hallettik, yüklediği trojanları Malwarebytes uygulamasıyla bulduk.
Virüsü filescan.io'ya yükler misiniz?
Doğal olarak virüsü yedeklemeden sildik :/ ama virüs kayıtlı bir virüs olcağını düşünüyorum sonuçta kullandığımız Malwarebytes uygulamasını silmiş yükleye bilmek için.

@Emreblt Selamın aleyküm kardeş bizede aynı virüsü bulaştırmış yardımcı olma şansın var mı ?

ne yaptınız hocam ?

Hocam yardımcı olabilir misiniz sisteme bulaştırdılar bizimde.
paralı o arkadaş öyle gelmez :D

Doğal olarak virüsü yedeklemeden sildik :/ ama virüs kayıtlı bir virüs olcağını düşünüyorum sonuçta kullandığımız Malwarebytes uygulamasını silmiş yükleye bilmek için.

Tamamdır hocam iletişim bilgileri var ise görüşelim uyarsa çağırırız ?

Tamamdır hocam iletişim bilgileri var ise görüşelim uyarsa çağırırız ?

Siber güvenlik şirketi diye aratarak size en yakın bu hizmeti veren kurumlarla iletişime geçin direk kişisel numarasına sahip değilim.

Kardeşim aynı virüs bulaşmış birebir çözdük demişsin bizimkini de çözer diye destek istiyoruz akıl veriyorsunuz git Google ara bul der gibi nasıl saçma sapan bir destek çok özür dilerim platform amacı dışı yorum platformuna döndürmeyin bence

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı