Çözüldü Hacklendiniz yazan bir metin belgesi açıldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emreblt

Kilopat
Anladığım kadarıyla bilgisayar açıkken biri AnyDesk veya TeamViewer (sadece teknik destek verilmesi için kullanılıyordu) üstünden bilgisayara sızıp şifreleme yapmış. Hangi adımları yapmalıyım?

WhatsApp Görsel 2024-11-28 saat 12.15.25_c26d2d2e.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şifre çözücü kullanması bilen biri ile işlemi hallettik, yüklediği trojanları Malwarebytes uygulamasıyla bulduk.
Bilgisayara sızıp fidye isteyecek, dünya çapında referansları olacak zekaya sahip ama hem çoğul hem tekil şekilde ifade kullanacak kadar da primat beynine sahip. Ne günlere kaldık.

Diğer çözümlerin dışında, yardım ettiğimiz bir şirketle bağlantı kurmanızı sağlarız demelerinden ötürü mağdur olduğu iddia edilen tarafı da kendileri oynayacaktır diye tahmin ediyorum. Peşine düşme gayesinde iseniz sözde mağdurla iletişime geçip onların üstünde şansınızı deneyebilirsiniz.

Anladığım kadarıyla bilgisayar açıkken biri AnyDesk veya TeamViewer (sadece teknik destek verilmesi için kullanılıyordu) üstünden bilgisayara sızıp şifreleme yapmış. Hangi adımları yapmalıyım?

Eki Görüntüle 2362870

Öncelikle çalışan tüm verileri USB belleğe yedekle ve format at. Tüm diskleri tamamen sil. D varsa, onu da sil. Tertemiz olsun.
Eğer ki, format istemiyorsanız Kaspersky veya Malwarebytes ile güvenli modda tam tarama yapın. Ama önerim format olur çünkü bazen antivirüs programları bazı kalıntıları temizleyemiyor. İyi sosyaller...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dualboot olarak girip, tüm sistemi virüs taramasından geçirip, windows açık değilken virüslerin hepsini elle bile silebilirsin! Sadece harici bir usb ye live linux yüklemen gerek

Bu eski çalıştığım yerde muhasebenin başına gelmişti. Patron o dönemin parasıyla 5 bin lira ödeme yapmıştı. Hiçbir şey olmadı, tekrardan para istediler. Patronda daha para vermemişti. Tüm veriler sıfırlanmıştı, en baştan her şeyi ayarlamışlardı.

Bilgisayara sızıp fidye isteyecek, dünya çapında referansları olacak zekaya sahip ama hem çoğul hem tekil şekilde ifade kullanacak kadar da primat beynine sahip. Ne günlere kaldık.

Diğer çözümlerin dışında, yardım ettiğimiz bir şirketle bağlantı kurmanızı sağlarız demelerinden ötürü mağdur olduğu iddia edilen tarafı da kendileri oynayacaktır diye tahmin ediyorum. Peşine düşme gayesinde iseniz sözde mağdurla iletişime geçip onların üstünde şansınızı deneyebilirsiniz.

İnsan-şempanze son ortak atası olan australtopithecusdan evrimleşemeyince böyle oluyor ne yapsın ezik biri anca fidye ister.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı