Hacklenen sistem nasıl temizlenir?

Cevik_iki

Femtopat
Daha fazla  
Geçenlerde cracklı bir uygulamayı indirip çalıştırdım. İlk başta Windows çalıştırmama izin vermedi. Virüs korumasından dolayı. Sonra virüs korumasını kapatıp çalıştırdım ekrana hiçbir şey gelmedi. Arka arkaya bastım o an içime kötü bir his gelmişti ama umursamadım. Dosyayı sildim bir iki gün sonra Steam'den arkadaşlarıma linkler atıldığını fark ettim ve birkaç ögem de satılmaya çalışılmış. Appden onay bekliyordu. Daha sonra EA hesabıma giriş yapamadığımı fark ettim. E postasını değiştirmişler. Telegram hesabıma da giriş yapmışlar. Aşağıya SS atacağım bas bayağı hacklenmişim. Bunu anlayınca bilgisayarı sıfırlamaya çalıştım ama hep 99'da takılı kaldı. Ben de kütüphaneye gidip video izleyerek bilgisayara USB'den format attım. Daha sonra formattan sonra BF1 oyununu yükledim çok garip bir şekilde BF1 oynayamıyorum. Oyun arayüzünde takılı kalıyor. Donuyor. Formattan sonra bilgisayarım bozulmuş gibi hissediyorum. Ne yapmam lazım? Bir de benim için en önemli şey Google hesabım. Google Drive ve Google Fotoğraflar kullanıyorum. Sizce Google hesabıma da erişmiş olabilirler mi? Google iki aşamalı doğrulama kullanıyorum inşallah erişememişlerdir.

Dosya Ekleri

• photo_5958787208305559745_y.jpg
    photo_5958787208305559745_y.jpg
    75,8 KB · Görüntüleme: 128
Formattan sonra virüs büyük olasılıkla temizlenmiştir, format sisteminizi bozmaz diye biliyorum. Onun dışında aygıt sürücülerinizi kurdunuz mu? Önlem adına Google hesabınızın şifresini değiştirebilirsiniz.

Formattan sonra sürücüleri kurmadıysanız oynayamayabilirsiniz. Aygıt Yöneticisi uygulamasından kontrol edebilirsiniz. Anlamıyorsanız fotoğraf paylaşın.

Windows Update yeterli değil mi hocam? Bir de ekran kartını güncelledim.

Formattan sonra virüs büyük olasılıkla temizlenmiştir, format sisteminizi bozmaz diye biliyorum. Onun dışında aygıt sürücülerinizi kurdunuz mu? Önlem adına Google hesabınızın şifresini değiştirebilirsiniz.

Nasıl kuracağım hocam Windows Update kendisi yapmıyor mu?

Çook eskiden YT'daki troll videolarına kanıp da arkadaş şakalamak için DarkCometRAT indirmeye çalışmıştım ve dünyam başıma yıkılmıştı. Masaüstüne kendi kendine bir şeyler gelip, siteler açılıp, ekrana +18 pop-up'lar çıkıyordu. Sonrasında got korkusundan aceleyle USB format atmıştım ve hiçbir sıkıntı yaşamadan sistemi kullanmaya devam etmiştim.

Konuya dönecek olursak, USB format attıktan sonra %99 ihtimal sistemin tertemiz olmuştur. Aklında hala şüpheler bulunuyorsa anti-virüs programı kurup taratabilirsin. Bunun dışında bahsettiğin oyun sorunları, Windows'un format sonrası otomatik olarak yanlış sürücüleri kurmasından veya sistemde hiç sürücü olmamasından kaynaklıdır bence.

Geçenlerde cracklı bir uygulamayı indirip çalıştırdım. İlk başta Windows çalıştırmama izin vermedi. Virüs korumasından dolayı. Sonra virüs korumasını kapatıp çalıştırdım ekrana hiçbir şey gelmedi. Arka arkaya bastım o an içime kötü bir his gelmişti ama umursamadım. Dosyayı sildim bir iki gün sonra Steam'den arkadaşlarıma linkler atıldığını fark ettim ve birkaç ögem de satılmaya çalışılmış. Appden onay bekliyordu. Daha sonra EA hesabıma giriş yapamadığımı fark ettim. E postasını değiştirmişler. Telegram hesabıma da giriş yapmışlar. Aşağıya SS atacağım bas bayağı hacklenmişim. Bunu anlayınca bilgisayarı sıfırlamaya çalıştım ama hep 99'da takılı kaldı. Ben de kütüphaneye gidip video izleyerek bilgisayara USB'den format attım. Daha sonra formattan sonra BF1 oyununu yükledim çok garip bir şekilde BF1 oynayamıyorum. Oyun arayüzünde takılı kalıyor. Donuyor. Formattan sonra bilgisayarım bozulmuş gibi hissediyorum. Ne yapmam lazım? Bir de benim için en önemli şey Google hesabım. Google Drive ve Google Fotoğraflar kullanıyorum. Sizce Google hesabıma da erişmiş olabilirler mi? Google iki aşamalı doğrulama kullanıyorum inşallah erişememişlerdir.

Hocam USB yardımı ile format yaptıysanız problem olmaz, yüksek olasılıkla temizlenmiştir. Windows Update ile çevrimdışı tarama yaptırabilirsiniz. İçinizde şüphe kalmamış olur.

@Cevik_iki Evet Windows Update çoğu sürücüyü kendisi kuruyor ancak bazı cihazlara özel müdahale gerekebiliyor aygıt yöneticisinde yanında, varsa, ünlem olan cihazların görselini atarsanız size yardımcı olacak üyeler çıkacaktır diye düşünüyorum.

Format yüksek ihtimalle temizlemiştir sistemi. Ancak etkin Oppo oturumunu sonlandırmayı deneyebilirsiniz. Aldığınız hata sürücülerden kaynaklanıyor olabilir.

Format atılırken önce tüm diskleri bir kere silip yeniden oluşturmak iyi olur. Ayrıca uygulamanın hangi uygulama olduğunu söylerseniz buradaki arkadaşlar da daha dikkatli olurlar.

@Cevik_iki evet Windows Update çoğu sürücüyü kendisi kuruyor ancak bazı cihazlara özel müdahale gerekebiliyor aygıt yöneticisinde yanında, varsa, ünlem olan cihazların görselini atarsanız size yardımcı olacak üyeler çıkacaktır diye düşünüyorum.

Hocam kontrol ettim hiç ünlem olan parça yok, başka ne yapabilirim acaba?

Olay yaşanalı kaç gün oldu bu sabah da X hesabımın şifresi değiştirilmiş. Hayır anlamadığım şey mail adresime gelen onay koduna nasıl ulaşabiliyorlar doğrulama kodu lazım böyle şeyler için.

Bunlardan tam olarak kurtulabilmek için ne yapmam lazım?

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı