- Makaleler
- 10
Daha fazla
Yan görevleri başarısız. Çünkü 'boss' tasarımları açık dünyada karşılaştığım canavarların aynısının skin değiştirmiş halleri. Bu da her seferinde kendi kendime 'yan göreve özel bir içerik yoksa niye uğraşayım ki?' sorusunu sormama sebep oluyor. Yanlış anlamayın gene de bütün yan görevleri yaptım oyundaki. Ama hiçbirini beğenmedim. Oyunu bir daha oynamaya kalksam kesinlikle yan görev yapmazdım. İkinci eleştirim ng+'ta seviye bozukluğu var. 100 seviye oldum ve karşıma 109 seviye rakipler gelmeye başladı ve kesemez hale geldim. Güçlendikçe zayıflıyorsunuz yani aslında. Bir başka eleştirim ise mekanikleri çok tekrar ediyor. Bir ağır, bir hafif, bir de 'anafor' adında saldırı tipi var. Bir RPG oyunu için bu kadar az seçenek olması rezil bir durum. Bir başka eleştirim ise NPC modellemeleri ve seslendirmeleri aşırı tekrar ediyor. Ama aşırı derecede yani, 30 metrede bir aynı modellemedeki insanları görüyorum oyunda. GTA Vice City gibi neredeyse.
Bu kadar boş bir eleştiri görmedim. Witcher 3 özellikle RPG oyunlar arasında yan görevleriyle ön planda bir oyun zaten. Her yan göreve özellikle adamlar zaman ayırıp uğraşmışlar ana görevden bağımsız. Sırf sen anlamıyorsun diye oyun kötü olmuyor. Zaten yan görevden beklentin nedir senin? Oyun 100-150 saat sürüyor ve daha ne sunabilir bir oyun sana? Sonsuz içerik mi? Tabii tekrar edecek ama tekrar etmeye başladığında oyun zaten tamamen bitmiş oluyor ve o noktada zaten doyuma ulaşmış ve oyunu bırakmış oluyorsun. Boss konusuna gelirsek onda da yanılıyorsun. Bosslarda yeterince çeşitli ve boss odaklı bir oyun değil zaten. Git sen Dark Souls oyna o zaman ancak sen onda da hikayeden bir şey anlamadım diye yakınırsın bence.