Hadi biraz Witcher 3 eleştirelim

Yan görevleri başarısız. Çünkü 'boss' tasarımları açık dünyada karşılaştığım canavarların aynısının skin değiştirmiş halleri. Bu da her seferinde kendi kendime 'yan göreve özel bir içerik yoksa niye uğraşayım ki?' sorusunu sormama sebep oluyor. Yanlış anlamayın gene de bütün yan görevleri yaptım oyundaki. Ama hiçbirini beğenmedim. Oyunu bir daha oynamaya kalksam kesinlikle yan görev yapmazdım. İkinci eleştirim ng+'ta seviye bozukluğu var. 100 seviye oldum ve karşıma 109 seviye rakipler gelmeye başladı ve kesemez hale geldim. Güçlendikçe zayıflıyorsunuz yani aslında. Bir başka eleştirim ise mekanikleri çok tekrar ediyor. Bir ağır, bir hafif, bir de 'anafor' adında saldırı tipi var. Bir RPG oyunu için bu kadar az seçenek olması rezil bir durum. Bir başka eleştirim ise NPC modellemeleri ve seslendirmeleri aşırı tekrar ediyor. Ama aşırı derecede yani, 30 metrede bir aynı modellemedeki insanları görüyorum oyunda. GTA Vice City gibi neredeyse.

Bu kadar boş bir eleştiri görmedim. Witcher 3 özellikle RPG oyunlar arasında yan görevleriyle ön planda bir oyun zaten. Her yan göreve özellikle adamlar zaman ayırıp uğraşmışlar ana görevden bağımsız. Sırf sen anlamıyorsun diye oyun kötü olmuyor. Zaten yan görevden beklentin nedir senin? Oyun 100-150 saat sürüyor ve daha ne sunabilir bir oyun sana? Sonsuz içerik mi? Tabii tekrar edecek ama tekrar etmeye başladığında oyun zaten tamamen bitmiş oluyor ve o noktada zaten doyuma ulaşmış ve oyunu bırakmış oluyorsun. Boss konusuna gelirsek onda da yanılıyorsun. Bosslarda yeterince çeşitli ve boss odaklı bir oyun değil zaten. Git sen Dark Souls oyna o zaman ancak sen onda da hikayeden bir şey anlamadım diye yakınırsın bence.

Yan görevleri başarısız. Çünkü 'boss' tasarımları açık dünyada karşılaştığım canavarların aynısının skin değiştirmiş halleri. Bu da her seferinde kendi kendime 'yan göreve özel bir içerik yoksa niye uğraşayım ki?' sorusunu sormama sebep oluyor
Yan görevlerin hemen hepsinin özenli bir şekilde yazılmış, kimi mizah kimi popüler kültüre gönderme kimi dram içeren, diyalogları ve senaryoları oldukça başarılı çok hoş hikayeleri var. Ve bu şekilde yüze yakın yan görev var, hepsi birbirinden özel. "Yan göreve özel içerik yok" bu oyun için gerçekten hatalı bir eleştiri. Özel içerik sadece boss şekli vs değildir.

Kalan eleştirilerinize az çok katılıyorum, ama oyun stilleri bahsettiğiniz kadar kısıtlı değil bence, işaretler bombalar iksirler vs birçok farklı oynanış tarzı mümkün. Yine de bir çeşitlilik ve denge eksikliği var orası doğru.

Uzun zamandır Steam arşivimdeydi. Şans verip oynadım.

Oyunda bir sürü bug var. En az Cyberpunk kadar. Daha optimize edilmiş değil yani.
Kılıç animasyonu kötü. Hele o zamanlar çok daha güzel kılıç animasyonu mekanikleri güzel oyun olmasına rağmen.

İlk boss Ak bostandı galiba. Bence iyi değildi boss savaşı.

Ben beyaz saçlı kadına kadar geldim. Sonra oynamadım, bilgisayara Linux kurunca tüm her şeyi sildim yanlışlıkla.

Fena değil oyun.

Combat zayıf, bu uzunluğu destekleyecek çeşitliliğe sahip değil.
Oyun yarı RPG, Geralt sabit bir karakter onu tutup Rogue'a çevirmezsin ya da Assassin'e veya bir Mage'e.
Boss'lar rezalet, hepsi birbirinin renk değiştirilmiş hali.
Ana hikaye bosslarından Imlerith güzel ama diğer oyunlarla karşılaştırılınca meh.
Eredin'e diyecek birşey yok gelmiş geçmiş en sönük Boss Fightlardan.
DLC'lerde biraz da olsa eksikleri toparladılar.

At üstünde aksiyonun iyi olmaması dışında başka bir problemim yok. Oyun gayette akıyor. Yorumlarda ifade edildiği kadar kötü yanına rastlamadım. Oyunu henüz oynamamış kişiler varsa ve oynamayı düşünüyorsa hiç durmadan başlamaları gerektiğini düşünüyorum.
@Lyrinx hocamında yorumlarını merak ediyorum 😃

Bu kadar boş bir eleştiri görmedim. Witcher 3 özellikle RPG oyunlar arasında yan görevleriyle ön planda bir oyun zaten. Her yan göreve özellikle adamlar zaman ayırıp uğraşmışlar ana görevden bağımsız. Sırf sen anlamıyorsun diye oyun kötü olmuyor.
Yan göreve hikaye eklememişler demedim ben. Oyundaki her yan görev için dandik de olsa bir senaryo yazmışlar evet bu doğru. Ben boss'ları eleştirdim dikkatli okuyun lütfen. İkincisi oyuna kötü de demedim. Witcher 3 eleştirelim diye konu açılmış. Bende eleştirimi yazdım. Witcher 3 övelim diye konu açılsaydı, övülecek yanı çok.

Yan göreve hikaye eklememişler demedim ben. Oyundaki her yan görev için dandik de olsa bir senaryo yazmışlar evet bu doğru. Ben Boss'ları eleştirdim dikkatli okuyun lütfen. İkincisi oyuna kötü de demedim. Witcher 3 eleştirelim diye konu açılmış. Bende eleştirimi yazdım. Witcher 3 övelim diye konu açılsaydı, övülecek yanı çok.

Eleştiriceksen mantıklı argümanlarla gelmelisin. Laf olsun diye oyunu gömmüşsün resmen.

Eleştirince de, toxic gibi gülücük atıyorsun be dostum.

Eleştiri olarak göremediğim için olabilir.

"Oyunda bir sürü bug var. En az Cyberpunk kadar"

Bundan sonrasını okumadım zaten. Oyunun ilk sürümünde bile bug yoktu doğru düzgün ki sen Cyberpunk ile bir tuttun oyunu en son halini.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı