Hadislere inanıyor musunuz?

Hayır, ayeti bana attınız. Ayrıca hocam soruma cevap alamıyorum yalnız. Bu ayette konuyla ilgili ne gördünüzde attınız bunu anlamaya çalışıyorum.
Dostum konu hadisler ya hani attığım ayettede size kitap indirdik hala akıllanmazmısınız diyor. anlamayacak bişey yokki?

Bu da tamamen uydurma artık bakmayacağım hangisi uydurma diye 3 tane uydurma buldum çünkü.

Kuran yetersiz değil.

Her şey var içinde ama bir kitap ile ne kadar anlatılabilirse, o yüzden peygamber var ya.
uydurma dediğin hadis bu olmasın
Ey kadınlar, sadaka veriniz istiğfarı çok yapınız. Çünkü bana cehennemlikler gösterildi, çoğu sizler idiniz Çünkü sizler ötekine berikine çokça lanet eder, kocalarınıza karşı nankörlükte bulunursunuz. Ne gariptir ki, kendine hakim akıllı ve dinine bağlı bir kimsenin aklını, sizin kadar eksik dinli hiçbir kimsenin çelebildiğini görmedim.

doğrusunu atarken tamamını at bari

-Kuran yetersiz değildir diyosun ama dediğin şeyler Hadissiz Kuran olmaza gidiyor bu da Kuran yetersize çıkıyor.

-Olayın Peygamberle alakası yok bizim tartıştığımız şey peygamberin var olup olmaması değil.Biz burda günümüzdeki hadisleri tartışıyoruz.

Tamam bu kısmın hadislerle alakası nedir?
Bi arkadaş ısrarla saçma olan ama sahih olan hadisleri savunuyor.Ayettede Size kitap indirdik başka yerlere bakmayın diyor bunun için yazdım eğer mantıksız bulduysanız başka ayet yazayım?

Bi arkadaş ısrarla saçma olan ama sahih olan hadisleri savunuyor.Ayettede Size kitap indirdik başka yerlere bakmayın diyor
Ayette böyle demiyor. Kur-an'ı Kerim'e uymayı emrediyor. Hadislere inanan kişiler Kur-an'ı Kerim'e uymuyor mu?
Başka yerlere bakmayın gibi bir anlamı kaç kere okudum ben çıkartamadım.

Bu da tamamen uydurma artık bakmayacağım hangisi uydurma diye 3 tane uydurma buldum çünkü.

Kuran yetersiz değil.

Her şey var içinde ama bir kitap ile ne kadar anlatılabilirse, o yüzden peygamber var ya.
Sabahleyin beni namazdan alıkoyan şeyi size anlatacağım: Gece kalktım ve gücümün yettiği kadar namaz kıldım ve namazda uyuklamışım, uyanınca bir baktım ki en güzel şekil içerisinde Rabbim Azze ve Celle ile birlikteyim, Rabbim şöyle buyurdu:'

“Ey Muhammed! Biliyor musun, mele-i a’l’â neyin tartışmasını yapıyorlar?”

Ben de:

'Bilmiyorum, Ey Rabbim.' dedim.

Rabbim:

“Ey Muhammed! Biliyor musun, mele-i a’l’â neyin tartışmasını yapıyorlar?” buyurdu.

Ben de:

'Bilmiyorum, Ey Rabbim.' dedim.

Bunun üzerine gördüm ki, el (keff)ini omuzlarım arasına koydu, parmaklarının serinliğini göğsümde hissettim.-Hanbel, 5/243

devamı var ama yazmaya gerek yok

Ayette böyle demiyor. Kur-an'ı Kerim'e uymayı emrediyor. Hadislere inanan kişiler Kur-an'ı Kerim'e uymuyor mu?
Ayette Size Kitap İndirdik diyor devamında ise hala akıllanmayacakmısınız diyor.

hadislere inanan kişiler Kurana evet uymuyor

Akıllanmayacakmısın derken neyden bahsetmiş olabilir? Başında Size kitap indirdik diyor bunu mantığa vurduğunda Allah size bir kitap yolladı yolladığı kitapta denileni yapın diyor yapmayanlar içinde hala akıllanmayacakmısınız diyor bu kadar basit aslında.Biraz mantığa vurunca anlamı çıkıyor ayetin

Evet ayetin anlamı tam olarak bu. Hadisle hiçbir alakası olmayan bir ayet. Ayrıca "hadislere inanan kişiler Kurana evet uymuyor" demek kimin haddine? Büyük bir topluluğu genelleyip bu kişilere sonu kafire çıkan bir damga vurmak sizin haddinize mi? Konunun sonu çok saçma yerlere gidiyor, daha da saçmalamadan konuşmayı keselim isterseniz. Yoksa gerçekten bu saçmalığa tahammül etmek mümkün değil.

De ki: Allah'ın kulları için yarattığı süsü ve temiz rızıkları kim haram kıldı? De ki: Onlar, dünya hayatında, özellikle kıyamet gününde müminlerindir. İşte bilen bir topluluk için âyetleri böyle açıklıyoruz.-Araf 32 diyanetin meali.

Ebû Musa el Eşârî (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “İpek elbise giymek ve altın kullanmak ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına helal kılınmıştır.”-Müslim, Libas: 2; Nesâî, Ziyne: 86

Ben sen kafirsin o kafir bu kafir demiyorum.Her şey ortada Kuran 1 diyosa hadisler 9 diyo birbirleri ile çelişiyor benim yazdıklarıma inanmasalar bile gidip kendileri araştırabilir Gerçekler değişmez benim gözümde hadislere inanan bir insanın anlamı değişmez bu sadece kurana inanan veyahut hristiyanlığa inanan kişiler içinde aynı.direk kafirsin demiyorum herkesin aklı var beyni var gidip araştırsınlar.Ayetten o anlamı nasıl çıkaramadınız onu anlamadım hadis dediğim şey tek bir hadis değil tüm sahih hadisleri kastediyorum ben.

Evet konuşmayı kesmek benim içinde sizin içinde iyi olur çünkü anlaşamıyoruz.

Son düzenleme:
Özümüz dediğin tengrizm islamdan önce vardı.İslam geldikten sonra atalarımız İslama Döndü özümüz tengri değildir özümüz Gerçek İslamdır.
Kardeşim eski türklerin büyük çoğunluğu ne budist ne hristiyan ne yahudi idi çoğu tengriye inanırdı. İslam gelmesi bizim ilkimizin tengri olmasını değiştirmez. Özümüz tengridir. Bugünkü toplumumuzun inancı islam olabilir ama bu eski tarihimizi unutmamız için bir neden değil. Sonradan geçilen bir din öz olamaz. Ne ile kurulduk ise özümüz odur. Dış etkiler ile geçtiğimiz değildir. Ayrıca atalarımız dersen çok yanlış cümle kurarsın islama geçen atalarımız da var islamdan önce olan da atalarımız var sonuçta.

GPT:

Bunu tartışmamıza gerek yok. Şuan zaten tengricilik çok azaldı. Özümüz mü özümüz.

Gusülde bu hadis safsatasından nasibini almıştır. Yok 3 kere ağza su ver, yok 3 kere burnuna su çek ya kardeşim Allah sana gusülü anlatmış zaten vücudunun her yerini yıka su değmeyen yer kalmasın bitti gitti hatta Nisa 43'te der ki su bulamazsanız toprakla temizlenin teyemmüm edin demiştir Allah ayeti kelamında. Toprağıda mı burnunuza 3 kere çekeceksiniz? Bırakın bu işleri apaçık yazılmış ayette tek denilen şey sana su ile yıkan vücudunda su değmeyen yer kalmasın bu.

Hikaye değil gerçek budur sizde aynı şeyi söylüyorsunuz salat zaten vardı ve belli başlı insanlar peygamberden önce bile Allaha secdeye duruyorlardı zaten. Sen arap'a salat et, secde et, rukuya git deyince amuda kalkmıyordu bunların ne olduğunu biliyordu zaten arap kültüründe vardır bu. Peygamber de bunları yaşadığı toplumdan gözlemleyerek öğrenmiştir Allah mağarada nasıl namaz kılınacağının dersini vermedi Muhammed'e. Peygamber müşriklerden görüp uyarladı günümüze kadar geldi. Peygamber yaşadığı toplumdan öğrendi, bizde şuan günümüzde yaşadığımız toplumdan öğreniyoruz bu.

Bu dünyada sandığınızdan çok daha büyük kötülükler var; örneğin esir alınarak kol ve bacaklarınız kesilip işkenceye uğrayarak ölmek gibi. Böyle bir durumda, bir yaratıcı olsa bile çok da iyi biri olmadığı düşünülebilir. Çünkü bu kadar büyük kötülükler varken, neden sadece cenneti yaratmazsın? Ve neden bu kötülükleri de dahil edersin? Ne kaybedersin ki? Zaten her şeyin sahibi ve yaratanısın.
Hiçbir şekilde araştırma yapmamış biri olarak, geçmişte yıllarca kur'an kurslarına gidip de ateist olan arkadaşlarım var. Benim de zamanında 3-5 vakit namaz kıldığım dönemler oldu. Ancak kısa bir gözlemimden anladığım kadarıyla, herhangi bir dinin insan aklının düşünebileceği, benimseyebileceği ve “bu kesin gerçek olmalı” diyebileceği kapasitede olduğunu düşünmüyorum. Bir dini ya da Tanrı'ya inanmak için kanıt aramak bana göre neredeyse imkânsız; çünkü insan aklının bu konuda yetersiz kaldığını savunuyorum. (agnostisizm) yine de İslam dinine saygı duyuyorum. Ayrıca dinlerin, gerçek olsun ya da olmasın, esasen düzen sağlamaktan ibaret olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…