Hadislere inanıyor musunuz?

Burada birden fazla anlamla alakalı bir durum yok. Çeviren kişi bariz şekilde olmayan şeyler katıp çok yanlış bir çeviri yapmış. Attığınız ayet çevirisi yanlış bir çeviri. Ayette bahsedilen kısım hiç geçmiyor.
Her mealde zaten Sizin için kitap indirdik Hala akıllanmayacakmısınız yazıyor neyin yanlış çeviri anlamadım? Kimi meal anlam katarak çeviri yapmış kimisi direk düz şekilde bunun anlamayacak yanı yok

Benim attığım hadisdede kadınlar direk cehennemliktir demiyor zaten. Attığım şeyleri biraz daha adamakıllı okuyup anlam çıkarsanız sizin için çok iyi olur ama siz okuma yazma yok sende diye yatıştırın.

Cehnnem odunu demek garanti cehneme gideceksiniz demek.

Cehennemde ne var? Ateş.

Ateş neyle yanar? Odun.

Konuyu döndürmeyin artık uydurma hadis verdiniz.

Cehnnem odunu demek garanti cehneme gideceksiniz demek.

Cehennemde ne var? Ateş.

Ateş neyle yanar? Odun.

Konuyu döndürmeyin artık uydurma hadis verdiniz.
konuyu döndürmüyorum ama siz verdiğim hadislerden kaçıyosunuz çünkü benim inandığım hadisler bunlar değil diye kendinizle çelişiyorsunuz. Burdada savunurken uydurma hadis diyosunuz.Şu yaptığınız açıklamayı Buhari görse o bile gülerdi..

Cehennemdekilerin çoğu kadınlardır. İle Ey kadınlar, sizler cehennem odunusunuz. aynı şey

-Kadınların akılları kıt ve dindarlıkları eksiktir.-3307-EBU dâvud-müslim-buharî-ibnu Mac'e.

Bu da uydurma.

Sahih rivayet (buhârî, hayz 6; müslim, îman 132):

“Ben akıl ve din bakımından eksik olup da akıllı bir erkeğin aklını sizden daha çok götüren bir topluluk görmedim.”

Bütün kadınlara akıl ve din konusunda eksik demiyor bir topluluk diyor.

Her mealde zaten Sizin için kitap indirdik Hala akıllanmayacakmısınız yazıyor neyin yanlış çeviri anlamadım? Kimi meal anlam katarak çeviri yapmış kimisi direk düz şekilde bunun anlamayacak yanı yok
Hocam attığınız ayetin "uymanız gereken bütün kâideler onun içinde yer aldığı gibi" kısmından hadislere gerek olmadığını söylediğiniz varsaydım. Yoksa onun dışında ayette konuyla ilgili hiçbir şey yok.
Ayetin direkt Diyanet çevirisi "Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız?". Bu ayette konuyla ilgili olarak neyi gördünüzde bu ayeti attınız acaba?

Senden özür beklemek bir hataydı açıkça sana matematik hesabı yaptım ama yook kabul etmiyor paşam.

Savaşta yaralılara yardım etmeyi 9 yaşında bir kız yapabilir, aynen yapar 👍
Adam akıllı kanıt istedim senden. Eğer bu gerçekten kanitlanabilecek bir şey olsaydı İslam'ı savunmak için her şeyi yapabilecek bir sürü alimden biri kanıtlardi bunu adam akıllı. Yok çünkü öyle bir şey. Birkaç kişinin konuştuğu bir kolpadan ibaret.

Ayrıca eski zamanlardan, ilkel Araplardan bahsediyoruz. Sen bu adamların savaşta vb yaşa takıldığını düşünüyor musun gerçekten? Çocuk yaşta evleniyor, kız çocuğu gömüyor adamlar. Savaşta aman bu 10 yaşında yardım etmesin mi diyecek yani? Ki çocuk yaşta savaşa katılan kaç kişi vardır kim bilir o dönemler. Bu katılma bile değil, şunu taşı bunu taşıdan ibaret, neyse. Sen haklı ol hadi.

Hocam attığınız ayetin "uymanız gereken bütün kâideler onun içinde yer aldığı gibi" kısmından hadislere gerek olmadığını söylediğiniz varsaydım. Yoksa onun dışında ayette konuyla ilgili hiçbir şey yok.
Ayetin direkt Diyanet çevirisi "Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız?". Bu ayette konuyla ilgili olarak neyi gördünüzde bu ayeti attınız acaba?
Kuranı yetersiz bulup hadis kitaplarına yönelenen arkadaşlar için attım.

-Kur'an okudukları halde tıraş olanları öldürün.-4816-buhâri-müslim-muvatta-nesâî-ebu dâvud.

Bu da tamamen uydurma artık bakmayacağım hangisi uydurma diye 3 tane uydurma buldum çünkü.

Kuranı yetersiz bulup hadis kitaplarına yönelenen arkadaşlar için attım.

Kuran yetersiz değil.

Her şey var içinde ama bir kitap ile ne kadar anlatılabilirse, o yüzden peygamber var ya.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı