Bu dünyada sandığınızdan çok daha büyük kötülükler var; örneğin esir alınarak kol ve bacaklarınız kesilip işkenceye uğrayarak ölmek gibi. Böyle bir durumda, bir yaratıcı olsa bile çok da iyi biri olmadığı düşünülebilir. Çünkü bu kadar büyük kötülükler varken, neden sadece cenneti yaratmazsın? Ve neden bu kötülükleri de dahil edersin? Ne kaybedersin ki? Zaten her şeyin sahibi ve yaratanısın.
Hiçbir şekilde araştırma yapmamış biri olarak, geçmişte yıllarca kur'an kurslarına gidip de ateist olan arkadaşlarım var. Benim de zamanında 3-5 vakit namaz kıldığım dönemler oldu. Ancak kısa bir gözlemimden anladığım kadarıyla, herhangi bir dinin insan aklının düşünebileceği, benimseyebileceği ve “bu kesin gerçek olmalı” diyebileceği kapasitede olduğunu düşünmüyorum. Bir dini ya da Tanrı'ya inanmak için kanıt aramak bana göre neredeyse imkânsız; çünkü insan aklının bu konuda yetersiz kaldığını savunuyorum. (agnostisizm) yine de İslam dinine saygı duyuyorum. Ayrıca dinlerin, gerçek olsun ya da olmasın, esasen düzen sağlamaktan ibaret olduğunu düşünüyorum.