Çözüldü Hadron 500W PSU'dan yanık kokusu geldi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eyüp54545234

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci
Ryzen 5 2600
Merhaba dün gece RX 7600 ekran kartı serisine geçiş yaptım. Ve geçiş yaptıktan sonra PSU'dan cızırtı sesleri geliyordu. Bu sabah az da olsa bir yanık kokusu aldım. Power'im Hadron 500W marka biliyorum, kötü bir marka ancak daha önceden kullandığım RX 5500 XT ile 2 yıl geçirmiştim böyle bir sorun yoktu neden kaynaklı olabilir?

Çözüm
Yükü kaldıramayıp yanmış işte, yeni PSU'ya geçin ve o PSU ile sistemi çalıştırmayın. Hadron, Rampage vs. markalardan da PSU almayın. 1000 lira ucuza kaçmak için 20-30 bin liralık sistemi çöp etmeyin.
Yükü kaldıramayıp yanmış işte, yeni PSU'ya geçin ve o PSU ile sistemi çalıştırmayın. Hadron, Rampage vs. markalardan da PSU almayın. 1000 lira ucuza kaçmak için 20-30 bin liralık sistemi çöp etmeyin.

Eskisini tekrar taktım. Plastik yanık kokusu gibi bir koku geldi gibi. Sistem çalışıyor bir sıkıntı yok cızırtı falan vermiyor. Oyuna girdiğimde ses artıyordu sadece. Sistemi çalışırmam sıkıntılı mıdır?

@GKD hocam o kadar haklı ki... Kendiniz bile diyorsunuz "biliyorum, kötü bir marka." diye, o zaman niye kullandınız? 😒 Sisteme zarar verseydi ne olacaktı? Belki de vermiştir, test ettiniz mi?

Eskisini tekrar taktım. Plastik yanık kokusu gibi bir koku geldi gibi. Sistem çalışıyor bir sıkıntı yok cızırtı falan vermiyor. Oyuna girdiğimde ses artıyordu sadece. Sistemi çalışırmam sıkıntılı mıdır?
Dediğim gibi, o PSU ile sistemi kullanmayın. Bilgisayarın çalışıyor olması sorun olmadığı anlamına gelmez. Sistemi tamamen bozmak istiyorsanız ayrı tabii.

Yanmış, klasik Hadron. Yeni bir PSU alırken Hadron, Frisby, Turbox, Gamepower, PowerBoost, Everest, Rampage, Hiper gibi markalardan uzak durun. Geçmiş olsun.

Koku yüksek amper çekildiği için ısınan kablolardan gelmiştir. Siz kullanmaya kapasitörler patlayınca ya kadar devam edebilirsiniz. Ama sonuç her zaman basit kapanmaya bitmez güç kaynağına direk bağlı olan anakart SSD özellikle HDD leri etkileyebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı