Hafif internet tarayıcı önerisi

Eğer Windows 11 kullanıyorsanız Firefox tabanlı olmasa da Edge hızlı.

Ben kendi bilgisayarımda büyük bir fark hissetmedim ama sizin bilgisayarınızda farklı olabilir.
win 11 kullanıyorum fakat özellikle chrome tabanının dışında olması lazım çünkü Google şu anda bütün reklam engelleyicilerin köküne kibrit suyu dökmeye çalışıyor.

Thorium ve Pale Moon.
pale moon reddit ve ekşide biraz sıkıntılı çalıştı bende.

Throium'a bakmanızı öneririm chromium tabanlı ve gayet hızlı çalışıyor.

Ben Waterfox önermem çünkü Waterfox reklam ve veri toplama şirketi olan System 1'e satıldı.

Google'ın manifest 2'yi kaldıracağını duyduğum andan beri harıl harıl tarayıcı arıyorum.

Google'ın manifest 2'yi kaldırmasına daha 4 ay var rahat olun 4 ay içerisinde birçok tarayıcı manifest 2 yamaları yayınlayacaktır o yüzden acele etmeye gerek yok. Kaynak: Google Chrome'un reklam engelleyicileri kaldıracağı iddia edildi! Geliştiriciler korku içinde

Son düzenleme:

Aynı şirket startpage'in de sahibi ve "spyware watchdog" bile bir şey bulamadı bildiğim kadarıyla.

Chromium tabanlı ise Microsoft Edge önerebilirim.

Hocam mümkün olduğunca Chrome/Chromium tabanına uzak kalmaya çalışıyorum.

Throium'a bakmanızı öneririm chromium tabanlı ve gayet hızlı çalışıyor.

Hocam mümkün olduğunca Chrome/Chromium tabanına uzak kalmaya çalışıyorum.

Aynı şirket Startpage'in de sahibi.

Bildğim iyi oldu bende uzun bir zamandır startpage ve Google arasında kalmıştım sahibinin Google'dan farkı yoksa startpage kullanmam.

"Spyware watchdog" bile bir şey bulamadı bildiğim kadarıyla.

Ben Google dan uzaklaşmaya çalışırken neden bir de çakma Google'ın uygulamalarını kullanayımki isterse babamın şirketi olsun yine kullanamam.

Bu konularda tartışmalar sürüyor. Ayrıca Manifest V2 varsayılan uzantılardan kaldırılmasına daha var. Ben şahsen bir yolla bunu çözeceklerine inanıyorum. Belki bazı uzantılar için ayrı bir kota gibi bir şey eklenebilir.

Reklam engellemeyi kökten kesmek, Google'a çok müşteri kaybedecektir. Bilgisayar tarafında telefon kullanıcısı kadar cahil tüketici sayısı daha az. Bilgisayar kullanıcısı bir şeyleri araştırmayı seviyor. Reklamları engellemenin tek yolu uzantılar da değil belirteyim. Kaldırılsa bile reklamları DNS hizmetleri ya da AdGuard gibi yazılımlar ile engelleyebilirsiniz.

AdGuard genel bir DNS sunuyor. İstanbul sunucuları da bulunuyor. Yani Cloudflare kadar hızlı diyebilirim. Şu an tarayıcınıza, ağ bağdaştırıcı ya da modeme ayarlayıp kullanabilirsiniz.

Ayrıca test ettiği ücretli DNS hizmetini de ileri de hizmete sunacak. Ücretli DNS hizmetinde, aynı uzantıda olduğu gibi reklam filtrelerini değiştirme ve kendinize özel ayar yapma seçenekleri sunacak. Bu DNS'ler reklam dışında güvenliği artıran seçenekler de sunacaklar.

Next DNS bu hizmeti şu an sunuyor. Yıllık 130 ₺ civarı bir fiyata sınırsız kullanabilirsiniz. Ayrıca kullanmadan önce belirli bir süre test etmenizi sağlıyor.

Son düzenleme:

Ben telefonda uygulama içi reklam görmemek için Next DNS'nin ücretsizini kullanıyorum ücretliye pek gerek yok modemde kullanmayacaksanız her cihaza ayrı DNS açıp kullanabilirsiniz.

Çakma google dediğin uygulamaların büyük bir kısmı google'ın açık kaynaklı chromium motoru üstüne inşa ediliyor. Yani dert edilecek bir şey yok.
Brave bazı kapalı kaynak kısımlar da içeriyor sanırım ama neyze.

Brave cephesi kendimiz manifest 2 destekleyen bir uygulama mağazası yapacağız diyor en kötü durumda. O olmadıysa da Brave'in içindeki engelleyici bir eklentiden ziyade ayrı bir program olduğu için o da etkilenmiyor diyorlar

Mevzu o topa girilmeden bitse çok mutlu olacağım açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…