win 11 kullanıyorum fakat özellikle chrome tabanının dışında olması lazım çünkü Google şu anda bütün reklam engelleyicilerin köküne kibrit suyu dökmeye çalışıyor.Eğer Windows 11 kullanıyorsanız Firefox tabanlı olmasa da Edge hızlı.
Ben kendi bilgisayarımda büyük bir fark hissetmedim ama sizin bilgisayarınızda farklı olabilir.
pale moon reddit ve ekşide biraz sıkıntılı çalıştı bende.Thorium ve Pale Moon.
Throium'a bakmanızı öneririm chromium tabanlı ve gayet hızlı çalışıyor.win 11 kullanıyorum fakat özellikle chrome tabanının dışında olması lazım çünkü Google şu anda bütün reklam engelleyicilerin köküne kibrit suyu dökmeye çalışıyor.
pale moon reddit ve ekşide biraz sıkıntılı çalıştı bende.
Waterfox.
Google'ın manifest 2'yi kaldıracağını duyduğum andan beri harıl harıl tarayıcı arıyorum.
Ben Waterfox önermem çünkü Waterfox reklam ve veri toplama şirketi olan System 1'e satıldı.
Google'ın manifest 2'yi kaldırmasına daha 4 ay var rahat olun 4 ay içerisinde birçok tarayıcı manifest 2 yamaları yayınlayacaktır o yüzden acele etmeye gerek yok. Kaynak: Google Chrome'un reklam engelleyicileri kaldıracağı iddia edildi! Geliştiriciler korku içinde
Chromium tabanlı ise Microsoft Edge önerebilirim.
Throium'a bakmanızı öneririm chromium tabanlı ve gayet hızlı çalışıyor.
Aynı şirket Startpage'in de sahibi.
"Spyware watchdog" bile bir şey bulamadı bildiğim kadarıyla.
Next DNS bu hizmeti şu an sunuyor. Yıllık 130 ₺ civarı bir fiyata sınırsız kullanabilirsiniz. Ayrıca kullanmadan önce belirli bir süre test etmenizi sağlıyor.
![]()
Bildğim iyi oldu bende uzun bir zamandır startpage ve Google arasında kalmıştım sahibinin Google'dan farkı yoksa startpage kullanmam.
Ben Google dan uzaklaşmaya çalışırken neden bir de çakma Google'ın uygulamalarını kullanayım ki isterse babamın şirketi olsun yine kullanamam.
Bu konularda tartışmalar sürüyor. Ayrıca Manifest V2 varsayılan uzantılardan kaldırılmasına daha var. Ben şahsen bir yolla bunu çözeceklerine inanıyorum. Belki bazı uzantılar için ayrı bir kota gibi bir şey eklenebilir.
Reklam engellemeyi kökten kesmek, Google'a çok müşteri kaybedecektir. Bilgisayar tarafında telefon kullanıcısı kadar cahil tüketici sayısı daha az. Bilgisayar kullanıcısı bir şeyleri araştırmayı seviyor.
AdGuard genel bir DNS sunuyor. İstanbul sunucuları da bulunuyor. Yani Cloudflare kadar hızlı diyebilirim. Şu an tarayıcınıza, ağ bağdaştırıcı ya da modeme ayarlayıp kullanabilirsiniz.
![]()
AdGuard DNS — reklam engelleme DNS sunucusu
Kişisel verilerinizi koruyacak, izlemeyi önleyecek ve internetteki belirli içeriğe erişimi kontrol etmenize olanak sağlayacak reklam engelleyici DNS sunucunuzu oluşturun.adguard-dns.io
Ayrıca test ettiği ücretli DNS hizmetini de ileri de hizmete sunacak. Ücretli DNS hizmetinde, aynı uzantıda olduğu gibi reklam filtrelerini değiştirme ve kendinize özel ayar yapma seçenekleri sunacak. Bu DNS'ler reklam dışında güvenliği artıran seçenekler de sunacaklar.
![]()
AdGuard DNS — reklam engelleme DNS sunucusu
Kişisel verilerinizi koruyacak, izlemeyi önleyecek ve internetteki belirli içeriğe erişimi kontrol etmenize olanak sağlayacak reklam engelleyici DNS sunucunuzu oluşturun.adguard-dns.io
Next DNS bu hizmeti şu an sunuyor. Yıllık 130 ₺ civarı bir fiyata sınırsız kullanabilirsiniz. Ayrıca kullanmadan önce belirli bir süre test etmenizi sağlıyor.
![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.