Hafif oyuncu laptopu önerisi

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar öncelikle merhaba, kafam çok karışık, nasıl bir yol izlesem bilmiyorum. Ben mühendislik okuduğum için arada okula laptopumu götürmem gerekiyor. Şu anki laptopumda Huawei i5 1240P'li bir laptop. Çok hafif bir laptop, telefon şarj aleti ile şarj oluyor ve okul ile ilgili bütün işlerimi görüyor. Arada oyun oynamak istediğim zaman eski kasamı kullanıyordum, o da i7 7700 ve RX480'li. Bu kasa benim oynadığım 2 oyun için (PUBG ve Rainbow Six) gayet yeterli ama bütün işlerimi aynı yerden yapabileceğim bir laptop almak istiyorum. ASUS TUF laptop almak istiyorum ama o da sanırım birazcık ağır, o yüzden ne yapsam hiç bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Oyuncu laptoplarının hemen hepsi ağır ve tuğla gibi adaptörleri var yani hafifilik istiyorsan gaming laptop'u gözden çıkarman gerek.

0 için çok da seçeneğiniz kalmıyormuş. 2. el ROG Flow X13 bakabilirsiniz belki hem çok hafif hem de yeterince performanslı. Ancak ağır işlerde şarjı hızlı biter (2 saat civarı dayanır) ve çok ısınabilir. İlla Windows zorunlu değilse Macbook da bakılabilir.
Ben mühendislik okuduğum için arada okula laptopumu götürmem gerekiyor. Şu anki laptopumda Huawei i5 1240P'li bir laptop. Çok hafif bir laptop, telefon şarj aleti ile şarj oluyor ve okul ile ilgili bütün işlerimi görüyor.
Ne mühendisliği tam olarak? Hangi programları kullanacaksınız? Yazılım/bilgisayar mühendisliğinde grafikle işiniz olmayacak, her türlü laptop yeterli. Tabi kendiniz oyun vs. geliştirecekseniz ayrı. Bence şu anki laptopunuzu kullanmaya devam edin. Baktınız yetersiz geliyor o zaman ya ağırlıktan feragat edip normal oyuncu bilgisayarı bakabilirsiniz ya da bütçeyi artırıp üstteki gibi bilgisayarlara bakmaya devam edebilirsiniz.

0 için çok da seçeneğiniz kalmıyormuş. 2. el ROG Flow X13 bakabilirsiniz belki hem çok hafif hem de yeterince performanslı. Ancak ağır işlerde şarjı hızlı biter (2 saat civarı dayanır) ve çok ısınabilir. İlla Windows zorunlu değilse MacBook da bakılabilir.

Ne mühendisliği tam olarak? Hangi programları kullanacaksınız? Yazılım/bilgisayar mühendisliğinde grafikle işiniz olmayacak, her türlü laptop yeterli. Tabii kendiniz oyun vs. geliştirecekseniz ayrı. Bence şu anki laptopunuzu kullanmaya devam edin. Baktınız yetersiz geliyor o zaman ya ağırlıktan feragat edip normal oyuncu bilgisayarı bakabilirsiniz ya da bütçeyi artırıp üstteki gibi bilgisayarlara bakmaya devam edebilirsiniz.

Hocam laptop zaten mühendislik için gayet yeterli ama oyun oynamak için yetersiz o yüzdende harici kasa kullanıyorum.

Arkadaşlar öncelikle merhaba, kafam çok karışık, nasıl bir yol izlesem bilmiyorum. Ben mühendislik okuduğum için arada okula laptopumu götürmem gerekiyor. Şu anki laptopumda Huawei i5 1240P'li bir laptop. Çok hafif bir laptop, telefon şarj aleti ile şarj oluyor ve okul ile ilgili bütün işlerimi görüyor. Arada oyun oynamak istediğim zaman eski kasamı kullanıyordum, o da i7 7700 ve RX480'li. Bu kasa benim oynadığım 2 oyun için (PUBG ve Rainbow Six) gayet yeterli ama bütün işlerimi aynı yerden yapabileceğim bir laptop almak istiyorum. ASUS TUF laptop almak istiyorum ama o da sanırım birazcık ağır, o yüzden ne yapsam hiç bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Sizin istediğiniz 2kg ve altında oyun da oynatabilen (düşük-orta ayarda) bir ultrabook ASUS Zenbook S 14 (UX5406)ï½Dizüstü Bilgisayar Evï½ASUS Türkiye

Ya da direk ultrabook büyüklüğünde bir gamıng laptop
https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...x5050-14-gaming-laptop-fiyati,1085912772.html

İkisiyle de her oyunu oynarsınız ama çok maaliyetli olur tabi bu tarz laptoplar. Daha ucuza şöyle bir şey de var https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...ssd-rtx4050-14-notebook-fiyati,561723622.html ama tavsiye etmem çok kalitesiz olur o paraya göre. Ben olsam zephyrus G14 alırdım ama çok pahalı tabi.

Vallahi 30-35 arası.
Maalesef o fiyata hem hafif hem de oyun oynanabilen laptop bulabileceğinizi sanmıyorum. Boyut çok ufaldıkça performansı korumak çok pahalı hale geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı