Hafif Windows 11 gerçek mi?

Tpm olmadan Windows 11'e Rufus ile geçiş yaptım. Her şey yolunda ve düzgün çalışıyor son 1 aydır. İlk kurulum olunca kasma takılma oluyor ise eğer, Windows Update üzerinden derhal güncelleştirmeleri kontrol edin. Eksik sürücüleri indirsin kursun, sistemi birkaç kez yeniden başlatın ve her açılışta yine güncellemeleri kontrol edin (bazen sonradan gelenler oluyor). Mağazadan güncelleme kontrolü yaparak sistem uygulamalarını da güncelleyin. Ardından yağ gibi oluyor sistem, Arap atı gibi sonradan açılıyor.

Windows 10'da iken en yüksek kalitede kesintisiz olarak 60 fps oynayamadığım (30-40 fps arası değerlere sıkça düşüşler yaşadığım) Genshin Impact oyununu, Windows 11 ile en yüksek kalitede 60 fps'den hiç düşüş yaşamadan oynayabilir hâle geldim. Üstelik Windows 10'da devre dışı bıraktığım Game Bar gibi ekstra özellikleri bu kez kapatmadan hem de.
 
Windows 11'i hiç tavsiye etmiyorum çok kasıyor takılmalar buglar falan oluyormuş arkadaşın var, Windows 10'a geri döneceğim diyordu ve bilgisayarı gerçekten iyi bir bilgisayar.

+1 diyerek şunları ekleyeyim;
  • Laptop başlattıktan sonra otomatik Wi-Fi bağlantısı kademeli olarak gitti. Önceleri laptop açıldıktan sonra 30sn içinde bağlanmaya başladı. Şimdi ise ayarlara girip ben bağlıyorum elimle.
  • Sağdaki Wi-Fi simgesine basınca açılan Bluetooth, Wi-Fi, ekran parlaklığı gibi kısayolların bulunduğu yerdeki simgeler sağlıklı çalışmıyor. Bluetooth kapatmak istiyorum mesela, simgeye tıklıyorum tıklandı gibi oluyor ama kapanmıyor. Ya 3-4 kere basıp uğraşmak gerekiyor ya da ayarlardan kapatabiliyorum.
  • Başlat çubuğu saçma sapan yapılmış. Üzerinde sağ tık işe yamıyor. Üzerine sağ tık yapıldığında "görev çubuğu ayarları" çıkıyor sadece. Tıklayınca ayarlara gidiyor. Sağa sola da taşıyamıyorsunuz. Arkası transparan olmuyor. Sürekli her şeye 3. parti uygulama yüklemek gerekiyor.
  • Laptop açılışında bazı zamanlar takılmalar oluyor. Şöyle anlatayım: Laptopumun alıştığım açılış süresi var, 20 sn ye diyelim ölçmedim. Bazı zamanlar 50-60 snlerde açılıyor ve açıldıktan sonra çok kasıyor. Restart sorunu çözüyor.
  • Mavi ekran hataları var. Durduk yere mavi ekran çıkıyor (kullandığım zamanlardaki Windows 10'dan kat kat fazla) hızlı hareket edip karekodu okutunca da saçma sapan bir siteye yönlendiriyor. Yardımcı falan da olduğu yok.
Bunlar benim aklıma gelen, yaşadığım sıkıntılar. Keşke geçmeseydim dediğim çok oldu. Sistemim öyle kötü bir sistem de değil 9. nesil i7, 1660 Ti, 16 GB RAM bir laptopum var. Boştayken 6-7 GB RAM tüketimim oluyor ki bu Windows 10 kullandığım zamandan yine çok yüksek.
 
Windows 11 gerçekten berbat bir işletim sistemi. Hiç kullanışlı değil görev çubuğu ekranın yarısını kaplıyor ve özelleştirme imkanı yok. Ayarlardan bir şey bulmak için uzun zaman uğraşmak gerekiyor. Ben Windows 10 Lot Enterprise LTSC ile 2032 yılına kadar devam edeceğim.
 
Vallahi hocam 11 toplasan 1 hafta kullanmışımdır Windows 10 geri döndüm dönme sebebim Win içinde çok fazla gereksiz hizmet falan vardı netten hangi hizmet neye yarar falan bakarak bazı hizmetleri kapatıyordum sonra kafama şu düşünce geldi tüm hizmetleri kapatırsam ne olur(biraz salakça ama Microsoft en minimum şekilde oturum açtırır herhalde falan diye tahmin ediyordum) kapattım kapattıktan hemen sonra mı yoksa reset mi attım sisteme hatırlamıyorum kilit ekranına geldi şifre giriyorum kabul etmiyor Win kurtarma yapmaya çalıştım olmadı en son AOMEI disk programından disc wipe yaptım HDD'yi söküp başka kasaya bağladıktan sonra o vakitten sonra Windows 11 tövbe ettim Windows 10 destek kesilene kadar geçmiyeceğim yani tüm bu hikayede bende eşeklik yaptım doğrudur ama Windows'un kurtarmasının çalışması gerekiyordu verilerimi silmek zorunda kalmamalıydım.
 
Windows 11 gerçekten berbat bir işletim sistemi. Hiç kullanışlı değil görev çubuğu ekranın yarısını kaplıyor ve özelleştirme imkanı yok. Ayarlardan bir şey bulmak için uzun zaman uğraşmak gerekiyor. Ben Windows 10 lot Enterprise LTSC ile 2032 yılına kadar devam edeceğim.

1675927733799.png


Ekranın yarısını kaplıyor mu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı