Hafif Windows 11 önerisi

Ranchen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI RX 5600 XT Mech OC | Ryzen 5 2600 | 16 GB 3200 MHZ | B450M-A Pro Max | Kioxia Exceria G2 500 GB | Toshiba TR200 480 GB | XIGMATEK Beast | X-Power 650W 80+ | AOC 24G42E
Merhaba arkadaşlar Windows 11 yüklemek istiyorum ve hafif olmasını istiyorum. Normal 11'deki gibi gereksiz uygulamalar olmasını istemiyorum önerebileceğiniz neler vardır? Aklımda olanlar: Windows 11 kurup debloat etmek, tiny11 kurmak.

Merhaba arkadaşlar Windows 11 yüklemek istiyorum ve hafif olmasını istiyorum. Normal 11'deki gibi gereksiz uygulamalar olmasını istemiyorum önerebileceğiniz neler vardır? Aklımda olanlar: Windows 11 kurup debloat etmek, tiny11 kurmak.
Merhaba. Kurulumda bölgeyi Dünya seçmek yeterli gelmiyorsa W11 IoT Enterprise LTSC veya W11 Enterprise LTSC bakabilirsiniz. Debloat etmeye gerek kalmıyor ikisinde de.

O tip şeylere ben güvenemiyorum. Normal w11 indir, gereksiz şeyleri sil, kullanmadığın şeyleri kapat yoluna devam et. Hafif versiyon ile arasında ne kadar fark olabilir ki?

Merhaba. Kurulumda bölgeyi Dünya seçmek yeterli gelmiyorsa W11 IoT Enterprise LTSC veya W11 Enterprise LTSC bakabilirsiniz. Debloat etmeye gerek kalmıyor ikisinde de.
Hocam oyun oynayacağım ama herhangi bir sorun olmaz değil mi bu sürümde?

Game Pass kullanmak isterseniz uğraştırıyor ama Steam vd. kullanacaksanız sıkıntı olmaz.
FPS stabilite açısından sorun olur mu peki hocam?

Hocam W11 Enterprise LTSC sürümünü bulamadım.

Son düzenleme:
O tip şeylere ben güvenemiyorum. Normal w11 indir, gereksiz şeyleri sil, kullanmadığın şeyleri kapat yoluna devam et. Hafif versiyon ile arasında ne kadar fark olabilir ki?
gereksiz hizmetler kapatılıyor. (yaklaşık 80 tane)
Microsoftoffice, paint, soliatre, media player, onedrive, hesap makinesi, Math recognizer,
Steps recorder gibi uygulamalar kalkıyor
Windefender ve winupdate optimize edilliyor
birkaç bileşen kaldırılıyor (yaklaşık 100 tane)
birçok ayar yapılıyor (yaklaşık 20 tane)
Oyun modu varsayılan açık geliyor.
Güç planı varsayılan özel komutla gelen NIHAI PERFORMANS olarak geliyor.
RAM ve CPU kullanımı düşürülüyor.
gizlilik ayarı yapılandrılıyor.
ISO boyutu düşürülüyor.
Windowsun diskte kapladığı alan düşüyor.
miscrosoft edge ve store kalkıyor.
bütün güvenlik, kalite vb güncelleştirmeler kurulu geliyor.
bunlara rağmen driverlara uyumludur.

Bazı Custom İSO'larda Windows Update ve Defender olmuyor. Bence biraz araştırma yaparak kendi isonu modlamayı bir dene.(Rehberleri var.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı