Hafta sonu ders çalışarak MSÜ kazanılır mı?

nureetin5

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben hafta içi full çalışıyorum sadece hafta sonum boş. KHO istiyorum tahmini 14 ay var, sadece hafta sonu ile TYT yetişir mi?

Zamanında hiç çalışmadan girmiştim sınavı kara kuvvetleri için o zaman kıl payı ile kaçırmıştım düzenli bir çalışma ile kazanma ihtimalin yüksek ancak bana kalırsa direk harp okulu üzerinden devam etmek çok çok istekli değilsen tavsiye ettiğim bir durum değil.
Eğitimi cidden kaliteli ve 4 yılda bana kalırsa Türkiye'deki her eğitim kurumundan daha çok bilgi öğretebilecek bir yer.
Ancak zamanında kara harp okullu subaylardan eğitimde aldım uzun dönem askerlik yaparken astsubay adayı olarak bazıları cidden çok memnun ama bir yandan da üniversite yaşlarında askeri disiplin ile okumak sosyal açıdan çok etkiliyor insanı bu konuda bilgin olsun.
Tavsiyem eğer kazanamaz veya emin değilsen harp okulu için üniversite mezunu olduğun gibi uzun dönem askerliğe başvurmak olur bu süreç 3 ayı hızlandırılmış olan eğitim geri kalan 9 ayı ise normal rütbeli personel tarzı 8-5 maaşlı çalışma ile devam ediyor. 4 yılllık mezun isen subay ki subayların sayısı az olduğu için şansına bağlı olarak kazanma ihtimalin azalır 2 yıllıklarda ise astsubay ve sayı olarak oran cidden çok artıyor kazanmak için.
Tamamen şansa bağlı bu arada uzun dönem rütbeli personel olmak.
Ben uzun dönem muhabere astsubay olarak yaptım görevimi bilgisayar programcılığı mezunu olduğumdan kaynaklı okuduğun bölümle ilgili bir alana atanma şansın var farklı branşlara da atanabilirsin ama benzer bölümleri okumadan muhabere gibi alanlara atanamazsın.
Bu şekilde uzun dönem gittikten sonra son 2-3 ay kala rütbeli personel olup kalıp kalmak istemediğine dair bir başvuru formu geliyor devam etmek istersen bir sınava giriyorsun ancak normal harp okulundan daha kolay bir sınav diye biliyorum arkadaşlarımın girdiğinden söyledikleri kadarıyla onu geçtikten sonra fiziksel sınav geliyor bunu da geçtiğin de direk subay isen teğmen astsubaysan da astsubay çavuş olarak başlıyorsun normal başlangıç rütbelerinde ve ataman yapılıyor normal harp okulundan mezun olmuş gibi hiçbir farkın olmuyor bana kalırsa daha avantajlı bir durum bu şekilde kazandığında da tekrar bir eğitime giriyorsun ancak bu da çok uzun değil kazandığın alanın tekrar hızlandırılmış kursunu alıyormuşsun gibi düşün.

Anlama konusunda pek problemin yok kitap okumayı falan severim sevdiğim.

İlk öncelikle, KHO'da sözel çok önemli ve sözelde tamamen okuduğunu anlama paragraf var, yani kitap oku bol bol. Temelim yok diyorsun özellikle matematikta sıkıntı çıkar, çalışabildiğin kadar matematik ve okuduğunu anlama üzerine çalış. Ayrıca MSÜ'de fiziki sınav normal testten daha çok yüzde alıyor. Yani yazılı testten olan açığını spor ile kapatabilirsin, ancak bunun içinde ciddi anlamda güçlü ve hızlı olman lazım.

İlk öncelikle, KHO'da sözel çok önemli ve sözelde tamamen okuduğunu anlama paragraf var, yani kitap oku bol bol. Temelim yok diyorsun özellikle matematikta sıkıntı çıkar, çalışabildiğin kadar matematik ve okuduğunu anlama üzerine çalış. Ayrıca MSÜ'de fiziki sınav normal testten daha çok yüzde alıyor. Yani yazılı testten olan açığını spor ile kapatabilirsin, ancak bunun içinde ciddi anlamda güçlü ve hızlı olman lazım.
Spor konusunda korkum yok 14-15 aydır vücut geliştirme yapıyorum evet matematik gerçekten zormuş.

ayt yi nasıl halledeceksin
Msü ve yks arasında yoğun çalışmayla kapatmayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı