Haftada 5 gün için PPLUL mu, PPLPL mu yapılmalı?

wertyou64

Centipat
Daha fazla  
Haftada 5 gün spor için PPLUL yapmak mı, PPLPP yapmak mı daha mantıklıdır?
Not: Maksimum üst vücut gelişimi istiyorum.

Son düzenleme:
PPL yap geç. Çoğu kişi der PPL'de yeterli hacim yok özellikle kollar için, o zaman hacmi arttırırsın. Mesela biceps ve triceps için haftalık minimum 10 set yapsan gelişimini görürsün. Üst vücut gelişimi istiyorsan pull günü haftada 2 kez olmalı. PPLPP mantıklı 5 günlük programa göre.

PPL yap geç. Çoğu kişi der PPL'de yeterli hacim yok özellikle kollar için, o zaman hacmi arttırırsın. Mesela biceps ve triceps için haftalık minimum 10 set yapsan gelişimini görürsün. Üst vücut gelişimi istiyorsan pull günü haftada 2 kez olmalı. Pplpp mantıklı 5 günlük programa göre.

Sizce nasıl program

Pazartesi

Bench press 3
İncline bench press 3
Cable crossover 3

Dumbell shoulder press 3
Dumbell lateral raise 3

Z bar skullcrusher 4
Rope pushdown 4

Salı

Seated cable row 4
Lat pulldown 3
Rope pullower 3
T-bar row

Rear delt fly 3

Hammer curl 4
İncline dumbell curl 4

Çarşamba

Bench squat 4
Leg extension 4
Leg curl 4
Calf raise 4
Deadlift 3

Cuma

İncline bench press 4
Cable ortaya çekme 3
Cable crossover 3

Dumbell shulder press 3
Dumbell lateral raise 3

Z bar skullcrusher 4
Rope pushdown 4

Cumartesi

Seated cable row 4
Lat pulldown 3
T-bar row 3

Rear delt fly 3

Hammer curl 4
İncline dumbell curl 4

Calf raise 4

Son düzenleme:
Biceps için 3 setlik farklı bir egzersiz daha eklersen pull günlerine tam olur. Biceps için hacim yetersiz çünkü, haftalık 8 set yetmez. Hammer Curl Biceps'i vurmaz şuan biceps izolasyonu için programda incline Curl var sadece.

Haftalık 6 set lateral raise maksimum yan omuz gelişimi için kötü. 5 set olarak ayarlayabilirsin onu ya da her gün çalışabilirsin çünkü yan omuz 18-20 civarı yüksek hacme cevap verir.

Biceps için 3 setlik farklı bir egzersiz daha eklersen pull günlerine tam olur. Biceps için hacim yetersiz çünkü, haftalık 8 set yetmez. Hammer curl Biceps'i vurmaz şu an biceps izolasyonu için programda incline curl var sadece.

Haftalık 6 set lateral raise maksimum yan omuz gelişimi için kötü. 5 set olarak ayarlayabilirsin onu ya da her gün çalışabilirsin çünkü yan omuz 18-20 civarı yüksek hacme cevap verir.

Anladım. hammer curl bicepsin dış kısmına vurmaz mı? Hammer curl yerine ne yapayım sizce.

PPLxUL daha iyi olur bacak gelişiminin de maksimize edilmesi açısından. PPLxPP ile arasında üst vücut gelişimi olarak da pek bir fark olmaz. Bacak haftada 1'e düşeceği için gelişimi olabilecek olana göre bir hayli yavaşlar.

En çok hangisini yapmaktan zevk alıyorsan onu yap. Eğer podyuma falan çıkmayacaksan öyle frantik bir farklılık olmayacaktır. Biraz daha bacak hacmi istiyorsan PPLUL deneyebilirsin. Daha çok üst vücut istiyorsan yolun PPLPP.

Biceps için 3 setlik farklı bir egzersiz daha eklersen pull günlerine tam olur. Biceps için hacim yetersiz çünkü, haftalık 8 set yetmez. Hammer Curl Biceps'i vurmaz şuan biceps izolasyonu için programda incline Curl var sadece.

Esenlikler! Nasılsınız? Umarım iyisinizdir.

Sizi sadece son çıkan meta analizleri ve kağıtlar hakkında bilgilendirmek istiyorum.

The Resistance Training Dose-Response: Meta-Regressions Exploring the Effects of Weekly Volume and Frequency on Muscle Hypertrophy and Strength Gain​

Adlı bir meta analizinde, dediğinizi hem kanıtlayan hem de çürüten bir bulguya vardılar.

1765127396253.png

Mavi renkli tablo hipertrofi için çıkan sonuçlara dair bilgiler verirken, turuncu tablo güç için çıkan sonuçlara ait bilgi veriyor.

Gördüğünüz üzere hipertrofik açıdan 43 sete kadar bir gelişim söz konusu, ancak burada dikkat çekmek istediğim şey haftalık 4 setin bile yaklaşık 3-4 senelik tecrübeye sahip bireylerde kas gelişimine sebep olabilmesi.

Aşağıdaki tablo bunu bir nokta daha ileriye taşıyor, 5 setten sonra herhangi bir güç gelişimi görememişler.

Üstelik bu 43 farklı araştırmanın ortak bulgusu, dolayısıyla hata payı milyarda birler oranında.

Umarım faydalı olmuştur!

Son düzenleme:
Anladım. hammer curl bicepsin dış kısmına vurmaz mı? Hammer curl yerine ne yapayım sizce.
Hammer Curl yapmaya devam edebilirsin evet brachialis'i vurur ama biceps için 1 egzersiz daha ekle. Hammer Curl yerine reverse Curl yapabilirsin kablo ile hem brachioradialisi hem brachialis'i çok fena vurur ama şunla yap bileğine ağrı girmesin, kablo yoksa normal ezbar barbell ile yapabilirsin bana kablo daha rahat geldiği için ben kablo kullanıyorum.

Chrome_Handles_high_res-7.jpg

Hammer curl yapmaya devam edebilirsin evet Brachialis'i vurur ama biceps için 1 egzersiz daha ekle. Hammer curl yerine reverse curl yapabilirsin kablo ile hem brachioradialisi hem Brachialis'i çok fena vurur ama şunla yap bileğine ağrı girmesin, kablo yoksa normal ezbar barbell ile yapabilirsin bana kablo daha rahat geldiği için ben kablo kullanıyorum.

Eki Görüntüle 2617915

Anladım hocam peki lateral raisenin setini mi artırmalıyım sizce?

Anladım hocam peki lateral raisenin setini mi artırmalıyım sizce?
Evet. Jeff Nippard bile haftada 4 gün lateral raise yaptığını söylüyor. Cbum'ın koçu Hany Rambod bile günde 7 set lateral raise yaptığını söylüyordu bir YouTube videosunda. Yan omuz hızlı iyileşen bir kas grubu olduğu için neredeyse her gün lateral raise yapabilirsin ama en ideal haftada 3'er gün 5'er set yapmak yani haftalık 15 set.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı