Haftalık 500 TL 15 yaşında biri için yeterli mi?

Asgari ücret 5.500 TL oldu sen 2.000 TL'ye asgari ücretin yarısından düşük ücrete mi çalışacaksın? Afganlar bu kadar ucuza çalışmıyorlar.
 
Çok az demiş arkadaşlar ama birde iş veren gözünden düşünün evet 600 falan olması gerekirdi fakat iş bilmez çocuğa getir götür yerleri temizle diye ne verecekti zaten 1000 TLmi?
Ha diyorsan iş biliyorum tamire yardım ediyorum o zaman iş başka.
İşe almayacak o zaman bu kadar basit. Ülkede belirlenmiş bir asgari ücret var ve onun altında işçi çalıştırmak yasak. İş verenlerin çoğu kendi cebini dolduruyor. TR'de yaşayıp onlara karşı empati yapan biraz kendini yoklasın. Şu ekonomide haftalık 500 TL para vermek demek kölelik demektir.
 
Hocam fırın gibi yerler bir sabah ekmek dağıtır bir öğlen yapıyorsa simit vs. bir de akşam ekmek satar harici çok çalışmaz ama sabahdan akşama kadar orada beklemek zorunda kalıyorsun fiyat dengesiz oluyor yani sen sabah 6'dan akşam 8'e kadar orada dururken sadece 4 saat çalışıyorsun parada ona göre veriliyor sizinki de o hesapsa 500 çok da az değil ama biraz zam iste.
 
Hocam yorumları okuyana kadar çok iyi para sanıyordum. Aynı yaştayız ve bence ayda 2000TL + yemeğin çok iyi geldi bana fakat diğer arkadaşların aldığı parayı görünce çok şaşırdım.

Maalesef yeterli değil.Organizasyon işlerine gidiyorum günde 500TL + yemek + yol parasi.
Bir işe girmek istiyorum. Dediğiniz paranın yarısı bile fazlaca yeter bana, nasıl bulabilirim böyle bir iş?
 
Ne iş yaparsan yap asgari ücretin altında maaş vermek kanunen yasaktır ve cezai yaptırım gerektirir. Kayıt dışı çalışma o kadar normalleşmiş ki yorumlarda çoğu insan bunu normal olarak görüyor.

Şantiyede çalışan en vasıfsız elamana bile günlük 200 TL + yemek veriyorum.
 
Arkadaşlar tamir vs. dediğim kuyumcu çırağıyım yani altını alıp tamirciye bırakıyorum, sabah temizliğini yapıyorum (dükkan gerçekten ufak) bu kadar.
 
Arkadaşlar tamir vs. dediğim kuyumcu çırağıyım yani altını alıp tamirciye bırakıyorum, sabah temizliğini yapıyorum (dükkan gerçekten ufak) bu kadar.

500 TL bu iş için çok iyi. Az yoruluyorsun sanırım. Ailenle birliktemi yaşıyorsun? Ya da ailene az para geldiği için destek vermeyemi çalışıyorsun?
 

Geri
Yukarı