Hakem heyetinin yanlış ve haksız cayma bedeli kararı

Emraullah Alku

Hectopat
Katılım
24 Şubat 2020
Mesajlar
38
1 yıldan uzun süredir kullandığım Türk Telekom interneti kullanıyordum. İptal ettim, cayma bedeli çıktı ve abonelik sözleşmeleri yönetmeliği 22. maddesini belirterek cayma bedeline itiraz ettim.

Madde 22: "Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir."

Çok açık bir şekilde iptal edilebileceğim söylense de madde 16 gerekçe gösterilip iptal edilmiş. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ise 1 yıldan uzun abonelik sözleşmelerinde cayma bedeli olmadan her iptalin gerçekleşebileceğini söylüyor. Hatta madde 16 gereği tüketici aleyhine yanlış kararlar verebildiğine ve tüketicinin itiraz etmesi gerektiğini söylüyor. Ben de itiraz edeceğim ama dilekçede, kararın madde 22'ye göre yanlış olduğunu belirtsem yeterli olur mu? Ekstra bir şey yapmam gerekir mi?

Bahsettiğim konuşma:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, Tüketici Mahkemesi`ne gitmeniz gerekiyor gibi duruyor. Konuşmada da bunu belirtmiş. 15 gün içinde itiraz edebilirsiniz.
 
Elinize ulaşınca yaparsınız. Daha sonra da ilgili maddeyi belirtirsiniz. Tebliğ belgesi isteyebilirler.
 
Evet edin. İnternette ne gördünüz bilmiyorum. Kararı gördüyseniz bu size tebliğ edilmiş demek olabilir. Gördüğünüz yazıyı atarsanız yardımcı olabilirim.
Resmi yazı tebliğ süresi kaç gündür? Resmi yazı tebliğ süreleri

Elime yazı 3 gün önce geldi. Buna göre tebliğ 3 gün önce olmuş oldu. Karar 16 nisanda verilmiş. Ben ise hakem heyeti itiraz ettiğim site üzerinden kararı gördüm. Zaten o da karar açıklanır açıklanmaz gözükmüyor. 2 günde bir takip ediyordum. 26 Nisanda gördüm, sonra ne yapacağımı tam bilemediğimden konu açtım.
 
Zamanaşımına uğramadan itiraz edin. Keza sizin olayınızda zamanaşımı süresi hak düşürücü süredir. Vaktini kaçırmamanız çok önemli.
 
Zamanaşımına uğramadan itiraz edin. Keza sizin olayınızda zamanaşımı süresi hak düşürücü süredir. Vaktini kaçırmamanız çok önemli.
İzmir Adliye Tüketici Mahkemesine yolamam lazımmış da posta veya fakla kabul olur mu ki? Onu maille sordum, cevap bekliyorum. Daha dün öğrendim tüketici mahkemesinin İzmir Adliyede olduğunu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı