Çözüldü Hakimlik yaş sınırı var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Windows Adam

Hectopat
Katılım
10 Ocak 2021
Mesajlar
2.441
Makaleler
2
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Lise öğrencisiyim hukuk veya yazılım okumak istiyorum fakat hakimlikte yaş sınırı diye bir şey duydum. Bir yerde 40 yaşını doldurmuş olmak lazım yazıyor başka yerde 35 yaşını geçmemiş olmak lazım yazıyor. Bunun doğrusu nedir?
 
Çözüm
Olsa iyi olurdu ancak zorunluluk yok. Sadece hâkim/C.savcısı için değil örneğin MEB başka kamu kurumlarında memur olarak çalışan kişiler arasından öğretmen atayabiliyor. Yani istisnalar var.​
MEB başka kamu kurumlarında memur olarak çalışan kişileri nasıl öğretmen olarak atıyor? Örneği varsa paylaşa bilir misiniz?
 

Eskiden geçiş şartları bu kadar zor değildi, artık geçişleri biraz daha zorlaştırmışlar.
Burada ki fark şudur. Öğretmenliğe geçiş her ne şekilde olursa olsun öğretmenlik lisans bölümü bitirme + kpss şartı vardır. Yani normal memur öğretmenliğe geçiş yapmıyor istifa edip yeniden atanıyor. Bu da her kurumda olan bir durum. Haber linkinde sadece bekleme süresi üzerinde durulmuş. Bekleme süresi de her devlet kurumunda olan bir durum. Yani yazdığınız yanlış anlaşılmasın diye sordum. Lise mezunu bir memur öğretmen olabilir gibi bir anlam çıkıyordu da ilk söylediğinizden. Uzun yıllardır MEB de çalışıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı