Hakkımda hakaretten dolayı suç duyurusu yapıldı

Hocam bende öyle düşünüyorum ama önceki postlarindan birinde bu kişiye konuştuğu kız p*zvnnk gibi kelimeler kullanmis ve bu adamda dava etmiş. Onun hakkında bir postu vardı. Bu yüzden açıkçası beni de şikayet etmiş olabileceğini düşünüyorum. Ancak öyle hakaret içeren bir cümle kurmadım ya da özelden herhangi bir yazışma da bulunmadım kendisiyle. Sadece o bana mesaj yazmış.

Kimse kolay kolay dava açamaz para lazım korkutmadır takmayın kafaya.

Soruşturma aşamasında bir şey öğrenemezsiniz. Ancak hakaret uzlaştırma kapsamında bir suç. Kovuşturmaya geçilecek olursa bulunduğunuz yer Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından uzlaştırmacı atanır. Uzlaştırmacı size ulaşır ve detayları konuşursunuz.

Şahsi önerimse kimseye bu şekilde gelişigüzel hakaret etmenizi tavsiye etmem. Sosyal medya olması sebebiyle bir çok kişi rastgele insanlara hakaret ediyor. Suçun unsurlarının oluştuğunu görürsem suç duyurusunda bulunuyorum, eve gelen uzlaşma tutanağını da yırtıp atıyorum. Büyük ihtimalle karşı taraf da böyle yapacaktır. Bol şans.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soruşturma aşamasında bir şey öğrenemezsiniz. Ancak hakaret uzlaştırma kapsamında bir suç. Kovuşturmaya geçilecek olursa bulunduğunuz yer Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından uzlaştırmacı atanır. Uzlaştırmacı size ulaşır ve detayları konuşursunuz.

Şahsi önerimse kimseye bu şekilde gelişigüzel hakaret etmenizi tavsiye etmem. Sosyal medya olması sebebiyle bir çok kişi rastgele insanlara hakaret ediyor. Suçun unsurlarının oluştuğunu görürsem suç duyurusunda bulunuyorum, eve gelen uzlaşma tutanağını da yırtıp atıyorum. Büyük ihtimalle karşı taraf da böyle yapacaktır. Bol şans.
Evet hocam, grup aslında böyle şaka ve yaygara grubuydu. O yüzden kimse alınmıyordu. Böyle bir mesaj alana kadar tabii. Şimdi bu kişi benim hakkımda savcılığa suç duyurusunda bulunduysa ben bunu nasıl öğrenebilirim? E devlet ve uyaptan öğrenemem. Nereye gitsem ogrenebilirim acaba? Şuan karşı taraf ile muhatap olmak istemiyorum. Zaten şikayet ettiği de kesin değil. Amacım şikayetçi olup olmadığını öğrenmek. Birde karşı tarafa yazdığım bu şey küfür falan değil, bu yüzden öyle birşey olursa itirazımi yaparım.

Veya hocam şikayetçi olduysa süreç ne zaman bana ulaşır acaba? Yani kaç gün, ay sürer sizce?

Hakkınızda savcılığa suç duyurusunda bulunulduysa soruşturma aşamasında bunu öğrenemezsiniz. Savcı iddianame hazırlarsa ancak o zaman öğrenebilirsiniz. Onda da evinize zaten tebligat gelecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Mesajımın üzerini çizen ve kendisini çok biliyor sanan moderatör arkadaş neye dayanarak mesajımın üzerini çiziyor? Soruşturma kovuşturma kavramlarını bile bilmeyen insanlar mesajlara müdahale ediyor, ilginç.

Ortalama sizce ne kadar zamanı bulur bu süreç? Yani bana haberin ulaşması?
8-10 ay kadar da sürebilir 1-2 ay kadar da. Soruşturmayı yürüten savcılığın hızına bağlı olacaktır.

Mesajımın üzerini çizen ve kendisini çok biliyor sanan moderatör arkadaş neye dayanarak mesajımın üzerini çiziyor? Soruşturma kovuşturma kavramlarını bile bilmeyen insanlar mesajlara müdahale ediyor, ilginç.

8-10 ay kadar da sürebilir 1-2 ay kadar da. Soruşturmayı yürüten savcılığın hızına bağlı olacaktır.
Teşekkürler hocam. Birde internette şey yazıyor ; bulunduğunuz yerdeki bas savcılığa giderseniz hakkınızda savcılığa şikayet varsa öğrenebilirsiniz diye bir yazı okudum. Acaba doğruluk payı var mıdır? Hocam ben öğrenciyim, konuda da yazdığım gibi yazimdaki tek hakaret sayılabilecek şey fedocu yazmam. Yani ben bundan sizce ceza yer miyim? Yersem sicilime işler mi? Memuriyete falan etki eder mi acaba?

Teşekkürler hocam. Birde internette şey yazıyor ; bulunduğunuz yerdeki bas savcılığa giderseniz hakkınızda savcılığa şikayet varsa öğrenebilirsiniz diye bir yazı okudum. Acaba doğruluk payı var mıdır? Hocam ben öğrenciyim, konuda da yazdığım gibi yazimdaki tek hakaret sayılabilecek şey fedocu yazmam. Yani ben bundan sizce ceza yer miyim? Yersem sicilime işler mi? Memuriyete falan etki eder mi acaba?
O şekilde öğrenebilirsiniz. UYAP üzerinden öğrenemezsiniz. İçinizi ferah tutun, bir şey olmayacaktır. Fakat gerçekten bir suç duyurusu yapıldıysa uğraşırsınız. Aşağıdaki Adalet Bakanlığı'nın sitesini kurcalayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı