Hala 2 çekirdekli işlemci alınır mı?

WhiteWolf

Hectopat
Bir arkadaşım 2. el masaüstü bilgisayar alacak. 1500 TL civarı bütçesi var ve bulabildiğimiz en iyi bilgisayar RX 460 ekran kartlı ve i3 3250 işlemcili. Oynayacağı oyunlar PUBG, FIFA/PES 19- 20, GTA 5, Battlefield 1-4 ve birkaç Online oyun. Hikayeli oyunlar sevmiyor sadece bunları oynayacak. Oyun testlerine baktık her şey iyi tamam ama sonradan bu işlemcinin 2 çekirdekli olduğunu fark ettim. Battlefield'de 64 kişilik sunucularda nasıl bir performans gösterir? Sürekli takılmalar, FPS düşmeleri vs. olur mu? BF'yi rahat oynatmayacaksa almayı düşünmüyor.

Son düzenleme:
BF 64 kişilik sunucularda minimum 6. Veya 7. Nesil i5. O da minimum onlarda bile arada takılma yaşanabilir. Daha aşağısı ile 64 kişilik modlar sorunlu oynatır.
K serisi ve ona uygun altyapı olursa eski nesil i5 lerde kurtarır overclock ile.

BF 64 kişilik sunucularda minimum 6. Veya 7. Nesil i5. O da minimum onlarda bile arada takılma yaşanabilir. Daha aşağısı ile 64 kişilik modlar sorunlu oynatır.
K serisi ve ona uygun altyapı olursa eski nesil i5'lerde kurtarır overclock ile.

Yok be o kadar değil bende i5 2. nesil + GTX 750 Ti var. BF4 ve BF1'i 64 kişilik sunucularda takılmadan rahat oynuyorum 1 saniye bile drop giridğini hatırlamıyorum.

İyi sosyaller. Bence islemcisi İ7 2600 olan bir bilgisayar toplayin. En sona ekran kartini birakin. Eger idarelik bir kart alabilecekseniz alin. Yoksa paranizi biriktirip daha iyi bir sistem toplaminiz bence daha iyi olacaktir.

İ7 2600-2600K (aralarındaki fark, “K” ibareli islemcinin carpan kilidinin acik olmasidir.)

Z77/Z68 Chipsetli Anakart

8GB DDR3 1600mHz RAM

500W 80+ PSU

500GB HDD

Daha sonra da 1050/1050Ti/RX470/RX570/960/970/950 gibi ekran kartlarindan birini tercih edip guzel bir sistem cikartmis olursunuz. Kasa icin paraniz kalmaz ise metal bir kasa alip yan kapagini cikarirsiniz ve kullanirsiniz. Ya da uzay montaj kurarsiniz.

O bütçeye istenilen ayarda bir PC zor çıkar. Tüm parçaların 2.el olması lazım öyle bile en düşük ayarlarda 30-40 FPS alır 64 kişilik Battlefield 1 sunucularında.
Zaten direk 2. el kasa alıyor tüm parçalar içinde. RX 460 iyi bir kart ve sadece yukarıda belirttiğim oyunları oynayacak fazlasıyla yeter. Sadece 2 çekirdekli işlemcinin Battlefield oyunlarındaki performansını merak ediyorum.

Zaten direk 2. el kasa alıyor tüm parçalar içinde. RX 460 iyi bir kart ve sadece yukarıda belirttiğim oyunları oynayacak fazlasıyla yeter. Sadece 2 çekirdekli işlemcinin Battlefield oyunlarındaki performansını merak ediyorum.
Onu diyorum zaten en az Ryzen 3 1200 ayarında bir şey lazım o da o bütçeye zor çıkar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı