Handbrake nasıl kullanılır?

rusen02

Decapat
Katılım
10 Ağustos 2021
Mesajlar
652
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Soru başlıkta belirtiğim gibi. Çok fazla tuş var ve ne işe yaradğını bilmiyorum. Arşivimdeki videoları X265'ta dönüştürmek istiyorum ve FPS, bitrate vs değerlerini korumak istiyorum. Önerebileceğiniz açık kaynak kodlu video "Render"layan ve MediaInfo (yine açık kaynak kodlu) gibi videonun özelliklerini gösteren programlar var mı? Mesela "Variable Frame Rate" ile "Constant Frame Rate" ne demek, farkı ne? H265ile X265 farkı nedir? Mümkünse Türkçe dokümanda olur. İngilizcem olmasına rağmen çok sayıda özel kelime olduğundan İngilizce dokümasyonları da anlamıyorum.

Handbrake'nin sürümü: 1.4.2 (2021100300)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dosyayı Handbrake'e attıktan sonra video kısmından H265 ( hızlı olması için AMD vce veya NVIDIA NVENC kullanabilirsin ) seç.
Kodlayıcı profili main ve kodlayıcı seviyesini 4 olarak ayarla.
Kalite kısmından imleci en sağa çekerek " sabit kalite: 0 " olarak ayarla.
Bu ayarlarla exportlayabilirsin videolarını. Handbreak işini rahatça görecektir. Yardıma ihtiyacın olursa mesajımı alıntılıyabilirsin.

Düzenleme: Yukarıdaki değerleri MP4 için söyledim. Ama mkv içinde geçerliler. Fazladan keskinleştirme gibi efekler için filtreler kısımını, birden fazla ses olan dosyalarda sesleri düzenlemek için ses kısmını, alt yazı ekleyip çıkarmak için alt yazı kısmını kullanabilirsin.
 
Niye bu ayarları yapıyoruz? Bu ayarlardan hangisi ne işe yarıyor? Son olarak ilk mesajımdaki soruların cevabı nedir?
 
Link tüm detayları buradan okuyabilirsin.
Verdiğim ayarlar kalite kaybını düşükte tuturak ( sıkıştırmak için kullanılan codecler kaliteyi ne olursa olsun düşürür h264 ve h265'te dahil ) hızlı render almak için ayarlar. CFR , VFR gibi değerler codec'in videoyu hangi öncelikle ( hangi sistem üzerinden ) kodlayacağını ayarlar. Kaliteye önem ver , sıkıştırmaya öncelik ver , değişken bitrate değeri ve benzeri özellikler için varlardır. İnternetten kısaltmalarını yazarak geniş ama anlaması zor bilgilere alışabilirsin. Normalde Peak Con. VBR kullanırım ama handbreakte var mı bilmiyorum.
 
Türkçe kaynak var mı? Basit tabirler için. Çünkü ingilizcem gerçekten iyi olmasına rağmen birşey anlamadım. Ayrıca buraya alıntılayarak daha sonra bazı sourular sorabilir miyim?
 
Türkçe kaynak var mı? Basit tabirler için. Çünkü İngilizcem gerçekten iyi olmasına rağmen bir şey anlamadım. Ayrıca buraya alıntılayarak daha sonra bazı sourular sorabilir miyim?

Konu hakkında uzman olmamama karşın yardımcı olmak için çalışırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı